DOLAR 32,3189 0.2%
EURO 35,1122 -0.06%
ALTIN 2.298,400,93
BITCOIN 23048032,07%
Elazığ
11°

PARÇALI BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

GÜRSEL EROL ELAZIĞ’IN SORUNLARINI MECLİSTE KONUŞACAK

GÜRSEL EROL ELAZIĞ’IN SORUNLARINI MECLİSTE KONUŞACAK

ABONE OL
Kas 5, 2020 18:34
GÜRSEL EROL ELAZIĞ’IN SORUNLARINI MECLİSTE KONUŞACAK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ depreminin getirdiği mağduriyetleri Erol meclise taşıyor.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel EROL, Elazığ depremi sonrası yapılan yardımlarda yaşanan aksaklıkların araştırılmasına ilişkin verdiği önerge üzerine bugün TBMM Genel Kurulunda Elazığ’ı gündeme getirecek.

EROL, bugün TBMM Genel Kurulu’nda 24 Ocak’ta meydana gelen Elazığ depreminin üzerinden 9 ay geçmesine karşın, 41 kişinin yaşamını yitirdiği 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Elazığlı yurttaşların kış ve pandemi şartlarında yaşadığı sorunlarla ilgili Anayasa’nın 98’inci, İçtüzük’ün 104 ve 105’inci maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılmasına ilişkin vermiş olduğu önerge üzerine konuşma yapacaktır.

Konuşmasında Elazığ’da yapılan çalışmaların beklentileri karşılamadığına değinecek olan EROL, hasar tespit çalışmaları, yardım ve dağıtım faaliyetleri, nakdi yardımlar, ağır hasar raporu verilip yıkılan konut ve okullara ilişkin düzenleme, barınma ihtiyaçları, köylünün EYY (Evini yapana yardım) uygulamasıyla evini yapabilmesine ve depremden olumsuz etkilenenlerin ihtiyaçlarına yönelik yardımların yürütülmesi konusunda aksaklıkların tespit edilerek taleplerin karşılanabilmesi ve yaşanan mağduriyetin giderilmesini gündeme getirecektir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.