DOLAR 32,3157 0.2%
EURO 35,1169 -0.05%
ALTIN 2.292,140,66
BITCOIN 22944183,57%
Elazığ
11°

PARÇALI BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

ENVER DEMİRBAĞ İÇİN ANMA PROGRAMI

ENVER DEMİRBAĞ İÇİN ANMA PROGRAMI

ABONE OL
Kas 5, 2020 17:57
ENVER DEMİRBAĞ İÇİN ANMA PROGRAMI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ Musikisinin duayen isimlerinden merhum Enver Demirbağ için vefatının 10. yıl dönümünde anma programı düzenlenecek.

9 Kasım 2010 tarihinde hayatını kaybeden Harput Musikisinin usta ismi Demirbağ, Elazığ Belediyesi ve Musiki Cemiyetlerinin ortaklaşa düzenleyeceği programla mezarı başında anılacak. Program, 9 Kasım Pazartesi günü saat 12.00’deHarput aile mezarlığında gerçekleşecek.

Elazığ Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, şehrimiz musikisinin duayen isimlerinden Enver Demirbağ için düzenlenecek anma programına tüm sevenlerinin katılabileceği ifade edildi.

Enver Demirbağ Kimdir?

Enver Demirbağ 1935 senesinde Elazığ’ın Palu ilçesinde doğdu. Eskiden Harput müziğinin icracıları olan hafızlardan, Harput müzik geleneğini ve makamlarını çocuk yaşta öğrenmeye başladı. Palu’da çıkan yangında evleri yandı, daha sonra babasını kaybetti. Dayısı Ali Bey, Enver Demirbağ ve abisini yanına aldı. Müziğe olan ilgisini fark etti ve eğitim almasını sağladı. Gençlik yıllarında, kendisinden üç yaş büyük olan ağabeyi Paşa Demirbağ ile birlikte müziğe ilgi gösterdi. Musiki meclislerine katılarak kendini geliştiren Demirbağ, 70’e yakın plak doldurdu. TRT Radyo arşivi için birçok eser okuyarak kaynak kişi unvanını alan Enver Demirbağ, 115 eserden oluşan Harput müziğine dair repertuvarını Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Kültürlerini Araştırma ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nün, Folklor Arşivi’ne kazandırdı. Harput Musikisinin usta ismi Enver Demirbağ 9 Kasım 2010 tarihinde hayatını kaybetti.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.