height="132" />
5 MİLYON KULLANICIYA HİZMET SUNABİLEN TEKNOLOJİ GELİŞTİRİLİYOR

5 MİLYON KULLANICIYA HİZMET SUNABİLEN TEKNOLOJİ GELİŞTİRİLİYOR

ABONE OL
Ara 2, 2020 23:20
5 MİLYON KULLANICIYA HİZMET SUNABİLEN TEKNOLOJİ GELİŞTİRİLİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, dijital eğitim platformu Eğitim Bilişim Ağı’nın (EBA), gelişen teknolojiyle uyumlu şekilde ve 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda tamamen yenilendiğini belirterek, Türkiye Güvenli Okullaşma ve Uzaktan Eğitim Projesi ile aynı anda 5 milyon kullanıcıya hizmet sunabilmeyi, sunulan elektronik içeriklerin miktarını, kalitesini, işlevselliğini ve içerik üretim altyapılarını önemli ölçüde artırmayı planladıklarını bildirdi.

Mesleki ve teknik eğitimi tercih edip yerleşen öğrenci sayısının yüzde 63 arttığı bilgisini veren Selçuk, öğretmenlerin yüzde 85’ine yeni teknolojiler ve sistemler konusunda eğitim imkanı sağladıklarını söyledi.
2019-2020 eğitim ve öğretim yılının temasının mesleki ve teknik eğitimde “patent, faydalı model, marka ve tasarım yılı” olarak belirlendiğini hatırlatan Selçuk, “Bu kapsamda şu ana kadar 142 patent, faydalı model, tasarım ve marka tescili alındı. Ayrıca 66 patent, 85 faydalı model, 197 tasarım ve 260 marka olmak üzere toplam 608 tescil başvurusu değerlendirilme aşamasındadır.” diye konuştu.
KAYNAK: Milli Eğitim Bakanlığı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.