DOLAR 32,3237 0.21%
EURO 35,1211 -0.03%
ALTIN 2.298,940,96
BITCOIN 2281671-0,73%
Elazığ
11°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

FAİZ ARTIŞLARI SORUNU ÇÖZMEZ

FAİZ ARTIŞLARI SORUNU ÇÖZMEZ

ABONE OL
Eki 10, 2020 09:39
FAİZ ARTIŞLARI SORUNU ÇÖZMEZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Artan kurlara karşı Merkez Bankası’nın swap işlemlerinden kullanılan TL faizi yüzde 11.75 seviyesine yükseltmesi üzerine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, ekonomi yönetimine de yol gösteren BTP lideri Hüseyin Baş, “Bilmem kaçıncı kez Merkez Bankası’ndan faiz hamlesi geldi. Bilmem kaç kez daha denerler” dedi

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, sosyal medya hesabından Merkez Bankası’nın faiz kararı üzerine dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından dün yapılan resmi açıklama ile Merkez Bankası swap işlemlerinde kullanılan TL faizini yükseltti. Alınan karar kapsamında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından swap işlemlerinden kullanılan TL faizi yüzde 10.25 seviyesinden yüzde 11.75 seviyesine yükseltildi. Dolar kurunda yaşanan hızlı yükseliş sonrası Merkez Bankası tarafından beklenen dolara müdahale kararı da bu şekilde gelmiş oldu. Türkiye’ninve dünyanın sıcak gündemle ilgili dikkat çeken paylaşımlara imza atan BTP lideri Baş, sosyal medya hesabından bir video eşliğinde atılan adımların sorunlara çözüm olmayacağına vurgu yaptı. BTP Genel Başkanı Baş, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bilmem kaçıncı kez Merkez Bankası’ndan faiz hamlesi geldi. Bilmem kaç kez daha denerler.”

Çözümün yolunu da gösterdi

Türkiye’de sosyal medyayı en etkin kullanan lider olan BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Twitter hesabından ‘Dolar Yükseldiğinde Yapılması Gerekenler’ başlıklı bir video da paylaştı. İlk olarak “‘TL değer kaybetmedi, Dolar değer kazanıyor’ gibi sözlere aldırış etmeyin” tavsiyesiyle başlayan videoda, ikinci sırada ise ‘Kaynakların sınırlı olduğunu unutun. Kaynaklar sınırsızdır’ mesajı yer aldı. Çarpıcı animasyonların da yer aldığı videoda, şu dikkat çekici ifadeler yer aldı: “Tüketim de bir kaynaktır. Tüketimi artırın. Dolar karşılığı basılan para milli değildir. Millii paraları devreye koyun. Para basma enflasyon olur ifadesi yanlıştır. Üretim karşılığı para basın.” Videonun son bölümünde ise BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın şu ifadelerine yer verildi: “Bize milli bir ekonomi lazım. Bunun tartışılacak hiçbir tarafı yoktur.”dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.