DOLAR 32,3799 0.18%
EURO 35,0599 -0.1%
ALTIN 2.324,610,24
BITCOIN 2265056-1,72%
Elazığ
13°

KAPALI

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

KADIN ELİ DEĞDİ SEBZE KURUDU DOMATES UN OLDU PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

KADIN ELİ DEĞDİ SEBZE KURUDU DOMATES UN OLDU PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

ABONE OL
Eyl 15, 2020 17:46
KADIN ELİ DEĞDİ SEBZE KURUDU DOMATES UN OLDU PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlimizde unutulmaya yüz tutmuş olan bir üretim geleneği Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün İçme Köyü Kadın Çiftçiler Derneği ile yürüttüğü çalışma ile yeniden hayat buldu.

2016 yılında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Bakanlığımız Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından kabul edilen 5 Özel Projeden biri olan “Kadın Eli Değdi Sebze Kurudu Domates Un Oldu” projesinin çalışmaları kapsamında İçme Köyünde kadın çiftçiler ile bir araya gelen İl Müdürü Turan KARAHAN’a KTV Şube Müdürü Niyazi KAYA ve teknik personel eşlik etti.

İçme Köyünde bir konuşma yapan İl Müdürü KARAHAN; “ Kadın Eli Değdi, Sebze Kurudu Domates Un oldu” isimli proje 2016 yılında Bakanlığımıza sunulan ve ilimizde kadın çiftçilere yönelik yapılan ilk projedir. Proje ile ilimizde domates üretiminin yaygınlaştırılması, pazara sunularak il ekonomisine katkı sağlanması, kadın çiftçilerin üretime kazandırılması ve gelir düzeyinin yükseltilerek üreticilerimize alternatif üretim metotlarının gösterilmesinin sağlandığını söyledi.

Projeye İlk olarak merkez Hankendi Köyünde 20 kadın çiftçiye 20 dekar alanda ekimi yaptırılarak başlandığını söyleyen İl Müdürü; “Proje İzmir Ödemiş İlçesinde yapılan Girişimci Kadın Çiftçiler Ödül Töreninde başarılı proje olarak değerlendirildi ve ödüle layık görüldü.

2018 yılında da çalışmamız genişletilerek sürdürülmesi ve çiftçiler arasında yaygınlaştırılması için İl Müdürlüğümüzce finansmanı İl Özel İdaresi tarafından sağlanan 20 kadın çiftçiye 25 dekar alanda merkez İçme köyünde uygulandı. İçme Köyündeki kadın çiftçilerimiz ilimizin ikinci kadın çiftçi derneğini kurdu. Ürettikleri domates unu büyük ilgi gördü. Şu anda çalışmaları başarılı bir şekilde devam ediyor. Bizler de İl Müdürlüğü olarak proje kapsamında kadın üreticilere destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.