DOLAR 32,3884 0.21%
EURO 35,0912 -0.03%
ALTIN 2.324,890,25
BITCOIN 2280263-0,52%
Elazığ
15°

KAPALI

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

EXİMBANK UYGULAMA ve SÜREÇLERİ İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

EXİMBANK UYGULAMA ve SÜREÇLERİ İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

ABONE OL
Eyl 15, 2020 17:52
EXİMBANK UYGULAMA ve SÜREÇLERİ İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eximbank Uygulama ve Süreçlerine Yönelik İstişare Toplantısı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, Eximbank Genel Müdürü Ali Güney ve Eximbank bürokratları ile aralarında Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan’ın da bulunduğu Oda ve Borsa Başkanlarının katılımı ile video konferans aracılığıyla yapıldı. Toplantıda iş dünyasının Eximbank’tan beklentileri dile getirildi…

Hisarcıklıoğlu: Eximbank’ın Daha Etkin Kullanılmasını Hedefliyoruz

Hisarcıklıoğlu toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Eximbank’ın iş dünyası tarafından daha etkin nasıl kullanılabileceğinin içinden geçilen süreçte daha fazla önem kazandığını ifade ederek, “Zira, özellikle içinde bulunduğumuz yeni ortamda, Eximbank’ı ve ürünlerini, iş dünyamıza daha iyi anlatmamız gerekiyor. Mesela e-ihracat, giderek daha fazla önem kazanıyor. Tasarım ve yazılımın öne çıkmasıyla birlikte, hizmet ihracatının önemi artıyor. Tüm bu alanlarda da ihracatımızın daha fazla desteklenmesine ihtiyaç var. Ayrıca sahada ve uygulamada tereddütler yaşanıyorsa, bunları da girişimci dostlarım dile getirecek ve burada birlikte çözüm arayacağız” dedi.

Turagay, Talepleri hassasiyetle değerlendiriyoruz

Toplantıda daha sonra Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay konuştu. Bakan Yardımcısı Turagay, Eximbank’ın ihracatçıların ihracata hazırlık aşamasındaki finansman ihtiyaçlarını çok uygun maliyetlerle finanse ettiğini belirterek, “Türkiye’de ihracatın kurumsallaşmış tek asli teşvik unsuru olan Türk Eximbank, bu amaca yönelik olarak ihracatçıları, ihracata yönelik üretim yapan imalatçıları ve yurt dışında faaliyet gösteren müteahhit ve girişimcileri kısa, orta ve uzun vadeli nakdi ve gayrinakdi kredi, sigorta ve garanti programları ile desteklemektedir” dedi. Toplantıda dile getirilen sorunları ve talepleri hassasiyetle değerlendireceklerini ve çözüm için samimiyetle çaba göstereceklerini kaydeden Turagay, “Pandemi sürecinde ihracatçılarımızın yaşadıkları problemleri biliyoruz. Bu toplantıda iletilen sorunları da not alıp çözüme kavuşturmaya çalışacağız. İnşallah sektörlerimizin ihracatını artıracak, onları rahatlatacak adımlar atmış olacağız” diye konuştu.

Günay: Gelişmiş Ülkelerle Aynı Sistemleri Kullanıyoruz

Toplantıda daha sonra konuşan Eximbank Genel Müdürü Ali Günay da, Eximbank’ın faaliyetleri ve sağlanan ihracat desteleriyle ilgili bilgi verdi.

Türk Eximbank’ın gelişmiş ülkelerle aynı sistemleri ihracatçıların hizmetine sunduğunu kaydeden Genel Müdür Günay şunları söyledi; “Bankamız, ihracatçılar başta olmak üzere, yurt dışında faaliyet gösteren müteahhit ve yatırımcılara, uluslararası nakliyecilere, turizmci ve işletmecilere geniş bir ürün yelpazesi ile hizmet sunuyor. Türk Eximbank diğer taraftan da birçok ülkenin resmi destekli ihracat finansman kuruluşundan farklı olarak, kredi, garanti ve sigorta işlemlerini aynı çatı altında toplayıp, ihracatçı firmalara verilen hizmetlerde bir bütünlük oluşturulmasına imkan tanıyor. Tüm kredi uygulamalarında yatırım öncelikli bölgelerde bulunan firmalar ile KOBİ’lere öncelik tanıyan bankamız, kuruluşundan bu yana, KOBİ’ler başta olmak üzere ihracatçıların ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda farklı kredi uygulamalarıyla kaynak aktarımını artırıyor; faiz, vade, firma limiti düzenlemeleriyle daha uygun koşullar sunuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.