height="132" />
NE FESTİVALMİŞ ARKADAŞ!

NE FESTİVALMİŞ ARKADAŞ!

ABONE OL
May 13, 2023 11:58
NE FESTİVALMİŞ ARKADAŞ!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Evet, gerçekten ne festivalmiş… Yapılsa bir dert, yapılmasa ayrı dert… Eleştirilecek bir konu mutlaka bulunuyor. Fakat bu festivalde işin boyutu eleştiriyi gerçekten aştı.

Evet, birkaç ay öncesinden yapılması planlanan ve bir iki gündür sosyal medya üzerinden bazı STK’lar tarafından boykot çağrısında bulunulan Elazığ Orcik ve Bağ Bozumu festivali daha yapılmadan ses getirmeye başladı.

Başka illerde olsa normal olarak festival her kesime duyurulmaya çalışılır. Böyle bir organizasyondan en iyi şekilde nasıl faydalanılabilir? Nasıl tanıtım yapılabilir? Daha fazla insan nasıl çekilebilir? Bunlar konuşulur. Bizim memlekette konuşulan konu ise bu festivalin geleneğimize yakışmadığı ve insan ahlakını bozacağı…

Aman Ahlakımız Bozulmasın?

Sormak isterim, ahlak bu kadar basit sebeplerle bozulabilecek bir olgu mudur?

Daha düne kadar Malatya’nın kayısı festivalini kıskanıp neden Elâzığ’ın meşhur ürünlerinin festivali yapılmıyor denirken, bu gün yapılacak olan festivali başka bir boyuta taşımaya çalışmak hangi aklı evvelin fikri acaba?

İlimizde Nisan ayında Çayda Çıra Film Festivali yapıldı. Çok sayıda ünlü sanatçı geldi ve etkinlikler düzenlendi. Geçtiğimiz ay ise Salçalı Köfte Festivali yapıldı.  İki erkek sanatçı geldi ve festival kapsamında iki konser verildi. Etkinliğe aç olan vatandaşta bu konserlere akın edip stres atmaya çalıştı. Çok şükür kimsenin konsere gitti diye ahlakının bozulduğunu da duymadık.

Peki, Orcik ve Üzüm Festivalinde planlanan konserlerin geleneklerimize ters olduğu, ahlakı bozacağı açıklamaları neyin nesi?

Bu güne kadar ilimizde dâhil olmak üzere tüm Türkiye’de yapılan festivallerde konserler düzenlenir. Kimsede böyle saçma sapan düşüncelere dalmaz. Acaba sebep bu festivalde konser verecek sanatçıların kadın olması mı? Öyle ki bana göre Funda Arar da, Yıldız Tilbe de Türkiye’ye mal olmuş, müzik piyasasının en hanımefendi iki sanatçısı…

Memlekette ahlaksızlık, hırsızlık, dolandırıcılık, adam kayırma, kumar, uyuşturucu kısacası her türlü pislik almış başını giderken yapılacak olan konser mi sorun oldu? Elinizden geliyorsa gerçekten ahlakın bozulmasına sebep olan konuları tespit edin. İlimizin turizm ve ekonomisine katkı sağlayacak bir festival gerçekleştirilmeye çalışılırken böyle garip açıklamalarla kendinizi komik duruma düşürmeyin. Ayrıca ve en önemlisi kadınları ahlakın bozulma sebebi olarak göstermeye çalışmak ne ahlaka ne de insanlığa sığar. Eğer ahlakınız sağlam ise hiçbir şey bozamaz bunu da unutmayın.

Festivalin planlanan doğrultuda yapılacağından eminim. Yapılan olumsuz açıklamalara rağmen festivali ve konserleri büyük bir heyecanla bekliyoruz. Ahlakı çok kolay bozulmaya müsait olan ve ahlakının bozulacağından şüpheye düşen varsa festivali takip etmeyebilir. Allah’a bin şükür bu güne kadar bozulmayan ahlakımızın iki konserle bozulmayacağından son derece eminim.

Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.