DOLAR 32,3325 0.24%
EURO 35,0439 -0.26%
ALTIN 2.282,460,23
BITCOIN 22839181,30%
Elazığ
°

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

MADEMKİ ATATÜRK’ÜN PARTİSİSİNİZ

MADEMKİ ATATÜRK’ÜN PARTİSİSİNİZ

ABONE OL
May 13, 2023 11:37
MADEMKİ ATATÜRK’ÜN PARTİSİSİNİZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk vefatının 79. yıldönümünde törenlerle anıldı.

10 Kasım’da Beştepe’de gerçekleşen “Atatürk’ü Anma” töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu konuşma bir anda ülke gündemini değiştirdi.

Erdoğan’ın konuşmasında Atatürk kelimesini kullanmasının birilerine malzeme konusu olacağı, Atatürk’e Atatürk denmesinin bunca tartışmaya yol açacağı ve gündemin tek konusu haline geleceği kimsenin aklına gelmezdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu güne kadar genellikle Gazi Mustafa Kemal hitabını kullanarak Atatürk dememesini eleştirenlere ve Ak Parti’nin Atatürkçü olduğu konuşmalarına yönelik şu açıklamaları yaptı.

“Birileri çıkmış biz Atatürk’e Atatürk dedik diye bir sürü senaryolar yazıyor. Adı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ise bizim bunu ifade etmemizden daha doğal ne olabilir? Atatürk’ü ruhu faşist, söylemi Marksist çevrelerin tekeline mi bırakacağız? CHP gibi amorf bir partinin Atatürk’ü milletimizden kaçırmasına rıza göstermeyeceğiz.”

Konuşmanın akabinde CHP cephesi bu söylemleri 2019 yılında yapılacak olan seçimlere bağladı. Oy endişesinin varlığından, Atatürkçülerin oylarını almak için yapılan konuşmalar olduğu savunuldu.

Bu noktada bir durmak lazım…

Kimse kusura bakmasın Atatürkçülerin tamamı CHP’ye oy vermiş olsaydı ve Atatürk öne sürülerek oy potansiyeli artsaydı CHP bu güne kadar devamlı iktidar partisi olurdu, her seçimde hezimete uğramazdı.

Böyle bir durum mevcut olmadığına göre, bugünkü CHP zihniyetinin oy almak için ve kendi çıkarları uğruna türlü yanlışları, kötülükleri yaptıktan sonra Atatürk’ün arkasına sığınarak yaptıklarını meşrulaştırmaya çalışan bir zihniyet olduğundan başka bir sonuç ortaya çıkmıyor.

ŞİMDİ SORMAK İSTERİM, MADEMKİ ATATÜRK’ÜN PARTİSİSİNİZ…

Neden seçimlerde terör örgütünün barajı geçmesi için destek verdiniz?

Neden terör konusunun anlaşılarak, özerklik verilerek çözüleceğini dile getirerek, özerkliğe destek verdiniz?

Neden kendi ülkenizi AB’ye, ABD, İngiltere, Çin, Belçika ve Almanya gibi dış mihraklara şikâyet ederek, destek istediniz.

Neden açlık grevi yapan teröristler için AİHM’ye seslendiniz.

Neden darbe kalkışmasına tiyatro diyerek, FETÖ ile birlikte hükümeti devirmeye kalktınız?

Neden ülke sınırlarını korumak adına gerçekleştirilen operasyonları eleştirdiniz?

Neden sözde adalet yürüyüşü adı altında terör örgütü yandaşlarıyla kol kola neden yürüdünüz? Vs.vs.

Bu mudur Atatürk’’ün partisi olmak?

Kusura bakmayın… Kalkıp terör örgütleriyle işbirliği yapacaksınız, vatanı satmaya çalışacaksınız, her konuda muhalefet olacaksınız, hainleri destekleyeceksiniz sonrada Atatürk’ün partisiyiz diyeceksiniz. Yok öyle… Bugün Atatürk’ün kurmuş olduğu partinin içerisinde yer alıyor olmanız, Atatürk ile aynı düşünce ve davranışları sergilediğiniz anlamına gelmez.

Yaptığınız her şeyi meşru göstermek için Atatürk’ü ve kurduğu partiyi öne sürerek artı puan topladığınızı zannediyorsanız yanılırsınız. Unutmayın bu millet aptal değil ve her şeyin farkında. Bu düşünce ile sadece kendinizi kandırmış olursunuz.

Şöyle bir silkelenip kendinize gelin. Öküz altında buzağı aramaya son verin. Her konuşmayı, her diyalogu kendinize malzeme yapmaktan vazgeçin. Başkalarının yapmış olduğu fedakârlıkları kendinize mal etmeye çalışmayın. Yapmış olduğunuz kendi icraatlarınıza dönüp bir bakın.

Halkıyla birlikte büyük bir bağımsızlık mücadelesi vererek Türkiye Cumhuriyetinin temellerini atan Mustafa Kemal Atatürk, kurduğu partinin bu hallere düşürüldüğünü görse acaba ne yapardı?

Emin olun ki akıbetiniz parlak olmazdı.

Saygılarımla…

Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.