height="132" />
HERŞEY ELAZIĞSPOR İÇİN

HERŞEY ELAZIĞSPOR İÇİN

ABONE OL
May 13, 2023 11:56
HERŞEY ELAZIĞSPOR İÇİN
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ Valisi Sayın Çetin Oktay Kaldırım öncülüğünde Elazığspor Kulübü için yardım kampanyası başlatıldı.

Bilindiği üzere uzun bir zamandır ilimiz gündemine oturan tek konu Elazığspor ve yaşadığı sorunlar…

Sedat Karataş ve yönetiminin görevi bırakmasının ardından yapılan son iki kongre maalesef olumsuz sonuçlandı. Seçilen başkanlar kısa bir süre sonra istifa ettiler. Akabinde de doğal olarak, yeni başkan kim olacak? Transfer tahtası açılacak mı? Futbolcuların ücreti nasıl ödenecek? Elazığspor kulübünün kamp masrafları ne olacak? Solan saha çimleri nasıl yeşertilecek? Habire kesilen kulüp elektriklerine ne çözüm bulunacak?  Gibi sorular karşımıza çıktı.

Son başkan tarafından önceki dönemde bağış yapan hayırseverlerin isimlerinin ifşa edilip eski yönetime suçlamalar yapılması ile ortalık iyice karıştı. Eski yönetimden zehir zemberek açıklamalar dinledik.

Bağış yapanlar isimlerinin gizli tutulmasını isterken birden ortaya listelerin dökülmesi sıkıntılı bir sürece sebep oldu. Bu durum karşısında güven kaybeden hayırseverlerin tekrar bağış yapmayı düşünüp düşünmeyecekleri merak konusu…

Gerçekten Elazığspor’da çok garip şeyler oluyor. Sözde herkes Elazığspor’un sorunlarının çözülmesini istiyor. İcraatta ise farklı amaçların olduğu seziliyor. Amaç 51 yıldır emek verilmiş bir kulüp ve içindeki sorunlarının çözülmesiyse ve herkes bunu istiyorsa kulübün ayakta kalabilmesi için uğraşanların yoluna taş koymak niye? “Amaç üzüm yemek mi, yoksa bağcıyı dövmek mi?” gerçekten anlaması güç…

Kısacası Elazığspor ile oturup Elazığspor ile kalkıyoruz. Elazığsporseverler bu durumlardan dolayı kaygılı ve üzgün… Konu ile ilgili herkes bir şeyler söylüyor. Yapılan sosyal medya paylaşımlarıyla konuya değiniliyor. Elazığsporseverler sorunların bir an evvel çözülmesini bekliyor. Elazığ’ın marka değeri olan Elazığspor’un akıbetinin ne olacağı ise maalesef meçhul…

Yazımın başında belirttiğim gibi konuyu ele alan Elazığ Valisi Sayın Çetin Oktay Kaldırım öncülüğünde Bordo-Beyazlı ekip için yardım kampanyası başlatıldı. İnşallah kampanyanın sonunda toplanan paraları kim bağışladı? Niye bağışladı? Nereye kullanıldı? Sorgulamasının yapılması yerine kulübün ayakta kalmasına destek veren tüm hayırseverler sadece takdir alır ve alkışlanır.

Evet, kulübün sorunları görüldüğü üzere büyük… İnşallah Sayın Valimizin girişimleri sonuç getirir. Bunun yanı sıra kalıcı gelir ve çözüm yolları üretilir. Ayrıca yapılacak olan yeni kongrede başkan belirlenirse ve üç beş gün sonra istifa etmezse İnşallah yersiz eleştirilere maruz kalıp yıpratılmaz.

Kulübün kendini toparlaması, sorunlarının çözülmesi, yeni sezona huzurlu bir şekilde başlanması ile birlikte artık Elazığspor’un sorunlarının kalıcı olarak son bulmasını bu sayede Elazığ’ın diğer sorunlarına da sıra gelmesi ve gündeme alınmasını temenni ediyorum.

TEŞEKKÜRLER MESUT ÖZİL…

Hazır spor konusunda birkaç satır yazmışken Mesut Özil’in onurlu davranışına da değinmeden geçemeyeceğim.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İngiltere’de çektirdiği fotoğraf sonrası özellikle Alman basınının saldırısına uğrayan Mesut Özil, Almanya Milli Takımı’nı bıraktığını açıkladı.

Başarılı futbolcu, bu kararına gerekçe olarak Almanya’da kendisine karşı yapılan ırkçı saldırıları göstererek, ”Kazandığımızda Alman, kaybettiğimizde göçmen oluyorum” dedi.

Pek çok başarıda payı bulunan Özil’in maruz kaldığı bu durum bizleri de gerçekten çok üzdü. Bu durum Müslüman Türklerin maruz kaldığı ilk ırkçılık olayı değil, sonda olamayacak. Almanlar tarih boyunca ırkçılıktan vazgeçmedi bundan sonra da vazgeçeceklerini sanmıyorum. Bu yüzden ırkçılığı kendilerine bir yaşam tarzı olarak benimsemiş Almanya’dan tam da beklenen bir davranış… Çok ta şaşırmadık. Özil ise verdiği karar ile Almanlara adeta Osmanlı tokadı tadında bir şamar patlatarak tüm Dünya’yı çok şaşırttı.

Özil’in kararının Müslüman, Türk olarak göçmen ve ikinci sınıf vatandaş statüsüne konuldukları halde hâlâ Avrupa ülkelerine hizmet veren başarılara imza atan tüm sporculara örnek olmasını diliyorum.

Türk’ün, Müslüman’ın asla boyun eğmeyeceğini gösteren onurlu davranışından dolayı Mesut Özil’e teşekkür ediyorum. Kaybedeceği hiçbir şey yok. Aksine Müslüman Türklük şuuru içerisinde asil, şahsiyetli, onurlu bir insan olduğunu tüm Dünyaya göstermiş oldu. Varsın Almanya düşünsün…

Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.