DOLAR 32,4156 0.19%
EURO 35,7329 0.62%
ALTIN 2.323,290,20
BITCOIN 22971372,41%
Elazığ
12°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

OBJEKTİFLER KADINLARA ÇEVRİLİYOR

OBJEKTİFLER KADINLARA ÇEVRİLİYOR

ABONE OL
Mar 2, 2021 12:36
OBJEKTİFLER KADINLARA ÇEVRİLİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hayatın içinde farklı kimliklere bürünen kadın, toprakla olan ilişkisinde de önemli roller üstlenmektedir. Kadın ve Demokrasi Derneği Tokat Temsilciliği tarafından düzenlenen “Toprak ve Kadın” temalı fotoğraf yarışmasıyla, objektifler bu kez kadınların toprakla ve tarımla şekillenen hayatlarına çevriliyor.

“Fotoğraf, “an”ı kayıt altına alabilmenin, dondurup saklayabilmenin ve sayfalar dolusu mesajı tek bir kareye sığdırmanın en kestirme yolu. Günümüzde sosyal medyanın da en yaygın paylaşım yöntemi. KADEM Tokat Temsilciliği olarak objektiflerimizi kadınlara çevirerek “Toprak ve Kadın” temalı hikayeleri çoğaltmak ve paylaşmak istiyoruz. Ülkemizin önemli tarım merkezlerinden birisi olan Tokat’ta kadın emeği üzerinden farkındalık oluşması, kadın emeğine dikkat çekilmesi ve nitelikli bir görsel arşiv oluşturulması da yarışmanın diğer amaçları arasında yer alıyor…

Amatör ya da profesyonel, fotoğrafa ilgi duyan ve bu alanda kendini geliştirmek isteyen herkesin katılımına açık olan fotoğraf yarışmasına başvurular 23 Ocak 2021 tarihinde başlıyor. Son başvuru tarihi ise 1 Mart 2021. Yarışmanın jüri üyeleri arasında akademisyen, küratör Doç. Dr. Adem Yücel, KADEM Yönetim Kurulu Üyesi, yönetmen Ayşegül Yıldırım KARA, güzel sanatlar öğretmeni Buket Çan Kaya, akademisyen Dr. Mahir Yerlikaya, KADEM Tokat İl Temsilcisi Müjgan ARSLAN, gazeteci Seda Batur, fotoğraf sanatçısı Sevde Sevan Uşak ve fotoğraf sanatçısı Süleyman Üzümcü yer alıyor. Jürinin değerlendirmeleri sonucu ödüle layık görülen ilk üç eserden birinciye 10.000 TL, ikinciye 7.000 TL, üçüncüye ise 5.000 TL para ödülü verilecek. “Toprak ve Kadın” konulu fotoğraf yarışmasının ödül töreni ise 08 Mart 2021’de Dünya Kadınlar Günü’nde yapılacak.

Şartnamesine ve başvuru bilgilerine www.kademsanat.com web sitesi üzerinden ulaşılan yarışmaya ilişkin sorular için ise kademsanat@kadem.org.tr adresinden irtibat kurulabilecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.