DOLAR 32,3509 0.29%
EURO 35,1228 -0.06%
ALTIN 2.310,731,47
BITCOIN 22937433,74%
Elazığ
10°

AZ BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

ENVER DEMİRBAĞ MEZARI BAŞINDA ANILDI

ENVER DEMİRBAĞ MEZARI BAŞINDA ANILDI

ABONE OL
Kas 9, 2020 17:14
ENVER DEMİRBAĞ MEZARI BAŞINDA ANILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Harput musikimizin çınarı üstat Enver Demirbağ, ölümünün 10.yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Elazığ Belediyesi ve Elazığ Musiki Cemiyetlerinin ortaklaşa düzenlediği anma programına Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu,  İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirbağ, Elazığ Folklör Turizm Derneği Başkanı Ziyaeddin Akgüneş,  Elazığ Kültür ve Musiki Derneği Başkanı Abdulaziz Koç, Elazığ Musiki Konservatuar Derneği Başkanı Hakan Çağlar, sanatçılar ve aile yakınları katıldı.

Harput mezarlığında gerçekleştirilen anma programı Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

‘Musikiye Damgasını Vurmuş Bir Sanatçıdır’

Törenin ardından açıklamalarda bulunan Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, ‘Elazığ ve Harput musikisine katkıda bulunan Üstat Enver Demirbağ’ın mezarının başındayız. Elazığ’ımızın kültür ve sanatına geçmişte hizmet eden sanatçılarımızı gelecek nesillerimize aktarmak ve onları unutturmamak için yaptıkları hizmetleri takdir edip ve insanlarımızla paylaşmak için buradayız.  10 yıl önce bugün rahmetli olan Enver Demirbağ Elazığ’ın kültür, sanat ve musikisine değer katmış bir sanatçıdır. Merhum Enver Demirbağ, 70’e yakın plak doldurmuş ve TRT arşivlerine de kaynak kişi olmuş değerli bir şahsiyettir. Kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz. Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları önceden belirlenmiş programı dolayısıyla aramızda değiller; fakat kendisi de saygı ve muhabbetlerini ilettiler’ dedi.

‘Trt Arşivine Kazandırılmak Üzere Bir Çok Eser Seslendirdi’

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirbağ ise ‘Harput musikisine çok önemli değer katan merhum Enver Demirbağ’ı anmak üzere buradayız. Enver Demirbağ’ın özellikle Harput musikisinin nesillere aktarılmasında bir köprü vazifesi olma yönündeki çabaları takdire şayandır. TRT arşivine kazandırılmak üzere birçok Harput eserini seslendirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın arşivlerine konu olabilecek birçok esere ses verdiğini biliyoruz. Enver Demirbağ’a tekrar Allah’tan rahmet, şehrimize başsağlığı diliyorum.’ dedi.

‘Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’na Teşekkür Ederiz’

Elazığ Folklör Turizm Derneği Başkanı Ziyaeddin Akgüneş de düzenlenen anma programında ahde vefa olduğuna dikkat çekerek, ‘Harput Kültürüne büyük katkıları olan değerli üstedımız Enver Demirbağ’ı anma programı için toplanmış bulunmaktayız. Bu anma töreni bir ahde vefadır. Enver abimizi 2010 yılında kaybettik. O günden bugüne her yıl anma programları düzenliyoruz. Törende emeği olan başta Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları olmak üzere herkese teşekkürlerimi sunuyorum.’ dedi.

‘Urfa, Kerkük ve Harput Musikisine Önemli Katkılar Sundu’

Enver Demirbağ’ın Harput musikisine önemli katkılar sunduğunu belirten Hasan Taş ise ‘Enver Demirbağ ile yaklaşık 40 sene beraber çalıştık. Enver Demirbağ ve Paşa Demirbağ iki kardeş Harput musikisine önemli katkılar sunmuştur. Merhum Demirbağ, Urfa, Kerkük ve özellikle Harput müziğine değer vermiş bir üstadımızdır. Kendilerini rahmetle anıyor, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum’ ifadelerinde bulundu.

‘Enver Demirbağ, Mutena Şahsiyet ve Müstesna Seslerden Biridir’

Son olarak konuşan Elazığ Kültür ve Musiki Derneği Başkanı Abdulaziz Koç ise ‘Öncelikle bu değerli büyüklerimizin yâd edilmesinde emeği geçen Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na ve büyüklerimize teşekkür ediyorum. Şehirleri beton yığınlarından medeniyet haline sokan en önemli unsur Kültür ve Sanat adamlarının zenginliğidir.  Enver Demirbağ da bu mutena şahsiyetlerden ve müstesna seslerden biridir. Kendisini bu zirveye taşıyan etken sadece basit okuyucu olmasından ziyade Harput musikisinin bütün külliyatına olan vukufiyetidir. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum’ dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.