Ana Sayfa Siyaset 24 Nisan 2026 116 Görüntüleme

MHP’de Fesih Dalgası Büyüyor

Milliyetçi Hareket Partisi’nde il teşkilatlarına yönelik görevden alma kararları genişliyor. Son olarak Bingöl ve Gaziantep il yönetimlerinin de feshedilmesiyle birlikte görevden alınan il sayısı 11’e çıktı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Bingöl İl Başkanlığına Emin Varan, Gaziantep İl Başkanlığına ise Mehmet Sait Kılıç’ın atandığını açıkladı.

Süreç Yönter’in istifasıyla hızlandı

Partideki değişim sürecinin, Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’in istifasının ardından ivme kazandığı belirtiliyor. Yönter’in, Devlet Bahçeli’nin başdanışmanı Eyyup Yıldız ile yaşadığı tartışma sonrası görevinden ayrılması, parti içinde yeniden yapılanma sürecini tetikledi.

İstanbul’dan başlayan fesih sürecinde Kütahya, Kars, Eskişehir, Bilecik, Çanakkale, Muğla, Bolu ve Ardahan’ın ardından Bingöl ve Gaziantep’in de eklenmesiyle MHP’de kapsamlı bir teşkilat revizyonu dikkat çekiyor.

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com