Elazığ’da koruyucu sağlık hizmetlerinin etkinliğini artırmaya yönelik değerlendirme toplantısı, Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirildi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Gecekuşu başkanlığında düzenlenen toplantıda, kanser tarama programları, riskli gebelerin takibi, anne ve bebek dostu hastane uygulamaları, ebe polikliniği ile gebe okulu hizmetlerinin mevcut durumu ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar ele alındı.
Hizmet başkanları, hastane yönetimi, kadın hastalıkları ve doğum uzmanları ile ilgili sağlık personelinin katıldığı toplantıda, hastane ile aile sağlığı merkezleri başta olmak üzere birinci basamak sağlık hizmetleri arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
Toplantının ardından İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Gecekuşu ve beraberindeki heyet, hastane bünyesinde hizmet veren Gebe Okulu ile Ebe Polikliniği’ni ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Ziyarette, anne ve bebek sağlığını güçlendirmeye yönelik sunulan hizmetlerin niteliğinin artırılmasına yönelik değerlendirmeler de yapıldı.
