DOLAR 32,3237 0.21%
EURO 35,1211 -0.03%
ALTIN 2.298,940,96
BITCOIN 2281671-0,73%
Elazığ
11°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

YRP: DARBE İMASI KABUL EDİLEMEZ

YRP: DARBE İMASI KABUL EDİLEMEZ

ABONE OL
Eki 17, 2020 13:52
YRP: DARBE İMASI KABUL EDİLEMEZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeniden Refah Partisi tarafından yapılan açıklamada, “Anayasa’yı korumakla görevli bir kurumun üyesinin Anayasa’yı askıya almak manasına gelen ‘darbe iması’nda bulunması asla kabul edilemez. Açıklamanın sahibi olan üye hakkında hukuki olarak gereğinin yapılmasını bekliyoruz.” denildi.

Yeniden Refah Partisi, kamuoyunda büyük tepki çeken Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım’ın ‘darbe iması’ içeren “Işıklar yanıyor” paylaşımına yönelik sert bir açıklamada bulundu.

‘Darbe iması kesinlikle kabul edilemez’

Kurumun ağırlığına ve ciddiyetine gölge düştüğü ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu hakkında hak ihlali kararı vermesi sonrası AYM Üyesi Engin Yıldırım’ın sosyal medya hesabından AYM binasının fotoğrafını paylaşarak “Işıklar yanıyor” ifadelerini kullanması Anayasa Mahkemesi kurumunun ağırlığına ve ciddiyetine önemli ölçüde gölge düşürmüştür. Amacını aşan cümleler olmaktan çok, millet iradesini hiçe saymaya yönelik beklentileri ima etme olasılığı yüksek olan bu söylemleri, kesinlikle kabul edilemez ifadeler olarak değerlendiriyoruz.

Millet iradesine zarar verecek her türlü söylemin karşısındayız

Yeniden Refah Partisi olarak biz devletimizin tüzel kişiliğine, Anayasal ve demokratik kurumlarına, millet iradesine zarar verecek her türlü eylem, söylem ve imaların kesinlikle karşısında olduğumuzu ve her daim karşısında olacağımızı ifade etmek isteriz.

Açıklama sahibi hakkında gereği yapılmalıdır

Her ne kadar AYM açıklamasında, “Anayasa Mahkemesi’nin herhangi bir üyesinin şahsi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar Anayasa Mahkemesi’nin kurumsal görüşünü yansıtmaz. Anayasa Mahkemesi 15 Temmuz 2016 gecesi yaptığı basın açıklamasında ifade ettiği gibi anayasal düzene karşı her türlü demokrasi dışı girişimi reddetmekte ve demokratik hukuk devletinin yanında durmaktadır.” denilmiş olsa da, Anayasa’yı korumakla görevli bir kurumun üyesinin Anayasa’yı askıya almak manasına gelen “darbe iması”nda bulunması asla kabul edilemez. Anayasa Mahkememizi, üzerine düşmüş olan zannın ortadan kalkması ve güvenin yeniden tesis edilmesi bakımından, bundan böyle bu tür hukuk ve demokrasi dışı gelişmelere karşı önlem almaya ve talihsiz açıklamanın sahibi olan üye hakkında hukuki olarak gereğinin yapılmasını bekliyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.