height="132" />
VATANDAŞLAR OLASI YAĞIŞLARA KARŞI UYARILDI

VATANDAŞLAR OLASI YAĞIŞLARA KARŞI UYARILDI

ABONE OL
Oca 13, 2021 09:41
VATANDAŞLAR OLASI YAĞIŞLARA KARŞI UYARILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ Meteoroloji 13. Bölge tarafından yapılan açıklamada vatandaşlar olası Yağmur, Karla karışık yağmur ve Kar yağışına karşı uyarıldı.

Açıklamada; “Yapılan son değerlendirmelere göre Bölgemiz genelinin yarın (Çarşamba) akşam saatlerinden itibaren yağışlı sistemin etkisi altına gireceği, Yağışların orta kuvvette (6-20 mm ve yer yer kuvvetli (21-50mm) olacağı, Yağışların hafta sonuna kadar genellikle yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması, Cumartesi akşam saatlerinden sonra beklenen yağışların ise kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor” denildi.

Rüzgarların hafta sonuna kadar Güney ve Güneydoğulu yönlerinden orta, zaman zaman
kuvvetlice, Cumartesi ve Pazar günleri ise kuzey yönlerinden hafif zaman zaman orta kuvvette esmesi tahmin edilirken mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, yağışlı sistemle beraber mevsim normalleri civarına düşeceği, Pazar günüden itibaren ise mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altında seyretmesinin tahmin edildiği bildirildi.

Oluşması Muhtemel Riskler

Ulaşımda aksamalar, ani taşkın, sel ve su baskını, Buzlanma ve don v.b. olaylara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasının gerektiği belirtilen açıklamada vatandaşların
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gerek görüldükçe hazırlanacak olan anlık meteorolojik uyarıların takibini yaparak, oluşması muhtemel risklere karşı can ve mal emniyeti açısından dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.