height="132" />
VALİ YIRIK’TAN ATATÜRK’ÜN ELAZIĞ’A GELİŞİNİN 83. YIL DÖNÜMÜ MESAJI

VALİ YIRIK’TAN ATATÜRK’ÜN ELAZIĞ’A GELİŞİNİN 83. YIL DÖNÜMÜ MESAJI

ABONE OL
Ara 2, 2020 11:29
VALİ YIRIK’TAN ATATÜRK’ÜN ELAZIĞ’A GELİŞİNİN 83. YIL DÖNÜMÜ MESAJI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Atatürk’ün Elazığ’a gelişinin 83. yıl dönümü maksatbahis münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Vali Yırık mesajında şu ifadelere yer verdi.

“Değerli Elazığlılar,

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Doğu Anadolu’ya yapmış olduğu son gezisinde, ilimizi teşriflerinin 83’üncü yıl dönümünü bir kez daha yad etmenin gurur ve mutluluğu içerisindeyiz. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan bu aziz şehrin insanları 1937 yılının 17 Kasım’ında Cumhurbaşkanı Atatürk’ü Elazığ garında büyük bir heyecanla karşılarken, aynı zamanda kalplerindeki sevgi, muhabbet ve minnet duygularını da en samimi şekilde ifade etmişlerdir. O gün, Elazığlılar Ata’sını adeta bağırlarına basmış ve bu tarihi günü bir gurur abidesi olarak yıllarca taşımış ve hafızalarında nadide bir anı olarak ölümsüzleştirmişlerdir. Bizler bu şehrin evlatları olarak yaptığı inkılaplarla yurdumuzun dört bir köşesinde çağdaş ve müreffeh bir gelecek için meşaleler tutuşturan ve her alanda kalkınmış ve güçlü bir Türkiye için temeller inşa eden Gazi Paşa’nın ziyaretini bir onur payesi, bir kıvanç nişanesi olarak taşımalı ve bu minval üzere aynı azim, aynı gayretle çalışmaya devam etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere kanları ve canlarıyla bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor saygılarımı sunuyorum.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.