DOLAR 32,3237 0.21%
EURO 35,1211 -0.03%
ALTIN 2.298,940,96
BITCOIN 2281671-0,73%
Elazığ
11°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

VALİ ERKAYA YIRIK’IN 29 EKİM MESAJI

VALİ ERKAYA YIRIK’IN 29 EKİM MESAJI

ABONE OL
Eki 29, 2020 10:09
VALİ ERKAYA YIRIK’IN 29 EKİM MESAJI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ Valisi Erkaya Yırık 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle yazılı açıklamada bulundu.

Elazığ Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada Vali Yırık şu iafdeleri kullandı.

“Milli iradenin teşekkülünü sağlayan, demokratik idarenin tam ve mükemmel bir ifadesi olan, yüksek ahlaki değer ve nitelikleri haiz Cumhuriyetimizin 97’nci yıl dönümünü hep birlikte idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz.

Cumhuriyet’in ilanı şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. Kurtuluş savaşımızda, vatan toprakları üzerinde oynanan iç ve dış tehditlere karşı kadını erkeği, yaşlısı genciyle el ele, gönül gönüle vererek şanlı ecdadımıza yaraşır bir mücadele sonucunda; temelinde insan hakları, demokrasi, yurtta ve cihanda barış gibi evrensel değerleri barındıran Cumhuriyeti kurduk. Bugün yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyetimizin simgesi olan al yıldızlı bayrağımız, rengini bağımsızlık ve hürriyetimiz uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizin kanından almaktadır.

Cumhuriyet, devlet-millet bütünleşmesinin en güzide örneğidir. Birlik ve beraberlik içinde yaşadığımız bu vatanda daha güçlü, daha huzurlu yarınlara ulaşmak için toplumu oluşturan bireylerin dini, milli ve ahlaki yönden tabiatına uygun, erdemli bir şekilde yaşamasına imkân tanıyan ve her bireyi mozaiğin bir parçası sayarak onları aynı potada birleştiren ve bir bütünün ayrılmaz parçası halinde kaynaştıran  hülasa, idare edilenlerle idare edenleri demokrasi çizgisinde buluşturan yegâne yönetim şeklidir.

Cumhuriyet, millet iradesinin güvencesidir. Milli mücadelemizin en başından itibaren milli iradeyi, milli egemenlik çatısı altında esas kılmaya çalışan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK;  “Muhakkaktır ki, vatan ve millet mukadderatı için dâhilen ve haricen söz sahibi ve sözü dinlenir olmak, mutlaka milli iradeye dayanmak şartına bağlıdır”  demek suretiyle milli iradenin önemine vurgu yapmış ve Türk milletinin her alanda çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşması, hür ve bağımsız yaşaması amacıyla Cumhuriyeti gelecek kuşaklara emanet etmiştir.

Bizler bu anlamlı günde vatanın bağımsızlığı için gözlerini kırpmadan canlarını veren aziz ecdadımızı hiçbir zaman unutmayacağız ve müreffeh bir Türkiye hedefine  ulaşmak için bıkmadan, yorulmadan çalışacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükran duygularıyla yâd ediyor, Elazığlı hemşehrilerim ve tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramı’ en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.