DOLAR 32,3609 0.12%
EURO 34,9770 -0.3%
ALTIN 2.324,170,22
BITCOIN 22790841,35%
Elazığ
10°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

ÜZERİNDE BOMBA DÜZENEĞİ BULUNAN 2 KİŞİ YAKALANDI

ÜZERİNDE BOMBA DÜZENEĞİ BULUNAN 2 KİŞİ YAKALANDI

ABONE OL
Ara 2, 2020 11:28
ÜZERİNDE BOMBA DÜZENEĞİ BULUNAN 2 KİŞİ YAKALANDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Üzerinde bomba düzeneği bulunan 2 kişi jandarma tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mardin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince ülkeye yasa dışı asyabahis yollardan girerken yakalanan Suriye uyruklu H.A.S. ve R.A.S’nin yanlarında getirdikleri iki “powerbank” kontrol edildi.

İncelemede iki “powerbank”ın içinde patlamaya hazır toplam 400 gram kimyasal patlayıcı, 6 fünye ve 2 pil olduğu belirlendi.

H.A.S’nin, N.E. ve F.E’nin kendilerini sınır hattında karşılayacaklarını itiraf etmesi üzerine bu iki şüpheli de sınırda jandarma ekiplerince yakalandı.

Gözaltına alınan H.A.S. jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli mercilerce “silahlı terör örgütüne üye olmak”, R.A.S. de “silahlı terör örgütlerine silah sağlama” suçundan cezaevine gönderildi.

N.E. ve F.E. ise hakimlikçe yurt dışı çıkış yasağı şartıyla adli kontrol tedbiri getirilerek serbest bırakıldı.

Patlayıcı maddenin terör örgütü tarafından ülkedeki huzur ortamını bozmak ve devletin üst düzey yöneticilerine suikast düzenlemek için getirildiği öğrenildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.