DOLAR 32,3436 0.24%
EURO 35,1046 -0.16%
ALTIN 2.307,391,33
BITCOIN 22910033,30%
Elazığ
12°

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

UYSAL: MİLYONLARIN İŞSİZ KALDIĞI BİR TÜRKİYE PORTRESİ VAR

UYSAL: MİLYONLARIN İŞSİZ KALDIĞI BİR TÜRKİYE PORTRESİ VAR

ABONE OL
Şub 10, 2021 22:59
UYSAL: MİLYONLARIN İŞSİZ KALDIĞI BİR TÜRKİYE PORTRESİ VAR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’yi Genel Merkezde ağırladı.

Yaklaşık 1,5saat süren kabuldeGenel Başkan Gültekin Uysal’a Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Genel Başkan Yardımcıları Muhammet Kelleci ve Nuri Efe ile Genel İdare Kurulu Üyesi Adnan Turfan eşlik etti.

BBP Genel Başkanı Mustafa Desticiise ziyarete Genel Başkan Yardımcıları Mikail Şahan, Ahmet Yelis ve Üzeyir Tunç ile birlikte geldi.

Liderlerin gündeminde Siyasi Partiler Yasası, Anayasa değişikliği tartışmalarıve ekonomi politikaları vardı. Görüşmenin ardından iki Genel Başkan kameralar önüne geçerek açıklamalarda bulundu.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Siyasi partilerin belirli ortakpaydaları aramak mecburiyetleri var”“

Elbette her siyasi partinin kendine has fikirleri, programları var. Türkiye’nin ise çok derinden işleyen meseleleri var. Bugün, her zamankinden fazla,siyasi iklimin değişmesi ve siyasi partilerin belirli ortakpaydaları aramak mecburiyetleri var.

“Memleketin meselelerine daha farklı bir perdeden bakmayaihtiyacımız var”

Özellikle dışarıdan gelen, bölgemizde cereyan eden pekçok meydan okumaylakarşı karşıya kaldığımız, ülkemizin,devletimizin milli güvenliğinitehdit edecek olayların yaşandığı böyle bir dönemde daha farklı bir perdeden memleketin meselelerine bakma ihtiyacımız var. Sayın Genel Başkan ve heyeti ile konjonktürel,aktüel bütün bu meseleleri konuşmaya çalıştık.

“İşleyen bir devleti,yeniden,kurucu bir akıl ve kurucu bir programla buluşturmalıyız”

Ak Parti Genel Başkanı Sayın Erdoğan’ın yeni bir anayasa çıkışıyla beraber tartışmalar var. Bir anayasa fetişizmi içerisinde değil, hakikaten Türkiye’deişleyenbir demokrasiyi, işleyen bir hukuk düzenini Türkiye’ye miras bırakmak problemlerihem demokrasi hem hukuki kanallara aktarabilecek etkin, işleyen bir devleti yeniden kurucu bir akıl ve kurucu bir programla buluşturmakmecburiyetindeyiz.

“Milyonların işsiz kaldığı, eve ekmek götüremez hale geldiği bir Türkiye portresi var”

Ülkemizin 15 Temmuz sonrası yaşadığı tartışmalar var. Bugün pek çok kurumumuzun bağışıklık sisteminin çöktüğünü biliyoruz. Pandemide milyonların işsiz kaldığı, eve ekmek götüremez hale geldiği bir Türkiye portresi var. Bütün bu can alıcı gündem yerine,siyasetin magazini diyebileceğimiz birtakım konuların, kamuoyunda olması gerekenden daha fazla yer aldığını da görüyoruz.

“İktidar, iklimi zehirleyecekbir dil kullanıyor”

Türkiye’nin sağduyu hareketi olarak,makul siyasetin temsilcisi olarak her zaman karşıtlık üzerindendeğil, kendimizi tarif ederek söyleyecek sözü olan, ülkenin yarınlarına dair programı olan bir geçmiş seciyemiz içerisinde bütün bunlarla beraber bütünleştirerek değerlendirmelerimizi paylaşıyoruz. Ümit ederiz bu noktada Türkiye’nin kucaklaşmaya ihtiyacı olduğusadece sayısal çoğunluğu değil, onu aşan şekilde bir milli mutabakat siyasetini işletmemiz gereken böyle bir dönemde iktidarın iklimi zehirleyecekbir dil kullandığını görüyoruz. Ülkenin gerçek gündemiüzerinden siyaset yapılmasını salık veriyoruz.

Büyük Birlik Partisi kurulduğu günden bugüne, milletin müşterekleriyle, ortak değerleriyle hiçbir zaman çakışmamış,varlığıyla da her zaman siyasette direngi noktası olmuştur. Ziyaretleri için SayınGenel Başkanın şahsında tüm BBP camiasını saygıyla selamlarım.

Destici: “Cumhurbaşkanı’nın yaptığı yeni anayasa çağrısını önemsiyoruz”“

Demokrat Parti Türkdemokrasinin çınarlarından” diyerek sözlerine başlayan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ise; Bugün yeni bir anayasa için Demokrat Parti ile görüş alışverişimiz oldu. Demokrat Parti ile geçmişten bugünekadar yakın ilişkilerimiz oldu ve bundan sonra da olmaya devam edecektir. Demokrat Parti ile konuşup anlaşamayacağımız hiçbir meselemiz yok.

Sayın Cumhurbaşkanı’nın yaptığı yeni anayasa çağrısını önemsiyoruz. Önemsemenin ötesinde samimi buluyoruz. Değerlendirilmesi gereken bir fırsat olarak görüyoruz. Hepimiz bu darbe anayasasından nasıl kurtuluruz diyerek bir gayret göstermemiz gerekiyor. Sürecin sonuna geldiğimiz de kimin samimi olarak düşünceye katkı verdiğini milletimiz mutlaka değerlendirecektir.

Hersiyasi partinin olduğu gibi bizimde kırmızı çizgilerimiz var ve bu yüzden görüş alışverişinde bulunmayı önemsiyoruz. Siyasetteki kızgınlığın, öfkenin, ayrışmanın Türkiye’ye bir faydasının olmadığını düşünüyorum. İttifak olarak isteyen herkes istediği yerde durabilir. Hangi ittifaktan olursak olalım ülkenin bütünlüğünü istiyorsak bir araya gelip konuşabilmeliyiz. Biz bugün bunu gerçekleştirdik” diye konuştu

Hibya Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.