DOLAR 32,3609 0.12%
EURO 34,9770 -0.3%
ALTIN 2.324,170,22
BITCOIN 22790841,35%
Elazığ
10°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Türkiye’nin en uzun bayrak direğinde ilk bayrak göndere çekildi

Türkiye’nin en uzun bayrak direğinde ilk bayrak göndere çekildi

ABONE OL
Nis 24, 2021 09:32
Türkiye’nin en uzun bayrak direğinde ilk bayrak göndere çekildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin en uzun bayrak direğinde ilk bayrağı göndere çekim törenine katıldı.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları;

İstiklal harbimizi yönetmiş ve zafere ulaştırmış bu gazi Meclisi başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmetle yad ediyoruz.

Cumhuriyetimizin kurulmasını sağlayan herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Rabbim ülkemize bir daha yeniden İstiklal Harbi vermesin, İstiklal Marşı yazdırmak mecburiyetinde bırakmasın diyoruz.

Milletimizi bölmek için kullanılan yöntemler değişmiş olsa da niyet hep aynıdır. Darbecilerden terör örgütlerine ve ekonomik tuzaklara kadar bu ülkeyi ve milleti hedef alan her saldırı aynı kirli senaryonun ürünüdür. Hamdolsun tüm badireleri birer birer geride bırakarak, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası yolunda adım adım ilerliyoruz.

Son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kılmak için maziden atiye kurduğumuz köprüyü güçlendirerek gece gündüz çalışıyoruz.

100. yılına yaklaştığımız Cumhuriyetimizi her alanda büyüterek ve güçlendirerek bizden sonraki nesillere bırakmanın gayreti içindeyiz.

Biz 19 yıldır ülkemizi 2023 hedefleriyle buluşturmanın mücadelesini veriyoruz. Çocuklarımızın da 2053 vizyonuyla teslim aldıkları emaneti çok daha ileriye taşıyacaklarına inanıyorum.

Bugün burada açılışını yapacağımız ülkemizin en uzun direğinde dalgalanacak olan bayrağımızı işte bu vizyonun sembolü olarak çocuklarımıza armağan ediyoruz.

Türk milleti için bayrak günün en önemli sembollerinden biridir. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Eğer toprak kan dökülmemişse zaten vatan olmaz.

Türkiye’nin gözbebeği olan İstanbul’un en güzel tepelerinden birinde nazlı nazlı dalgalanan bayrağımızın gölgesinde inşallah güven içinde ve huzurla yaşayacağız.

Camisiyle, kulesiyle ve şimdi de 111 metrelik bayrak direği ve Türkiye’nin en büyük bayrağı yaklaşık 1000 metrekareyi bulan bayrağı ile yepyeni bir çehreye kavuşuyor.

Hibya Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.