height="132" />
TÜRKİYE VE MAKEDONYA ARASINDA TARIMSAL İŞBİRLİĞİ

TÜRKİYE VE MAKEDONYA ARASINDA TARIMSAL İŞBİRLİĞİ

ABONE OL
Oca 21, 2021 18:28
TÜRKİYE VE MAKEDONYA ARASINDA TARIMSAL İŞBİRLİĞİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Kuzey Makedonya Tarım, Orman ve Su Ekonomisi Bakanı Arjanit Hoxha ile Çevre ve Mekânsal Planlama Bakanı Naser Nuredini ile görüştü.

Görüşmede, iki ülke arasında tarımsal ticaret ve yatırımlar, orman ürünleri ticareti ile tarım sigortaları ve tarımsal araştırmalar, kuraklığın engellenmesi gibi pek çok konu konuşuldu. Bakan Pakdemirli, Kuzey Makedonya’da yeni kurulan hükümetin, ülkenin istikrarına ve refahına katkıda bulunmaya devam edeceğini ifade etti.
Türkiye’nin ve uluslararası gündemin en ön sırasında yer alan pandeminin yarattığı zor günlerin uluslararası dayanışma ile geride bırakılacağına inandığını kaydeden Pakdemirli, “Pandemi sırasında sizlerle de paylaştığımız tıbbi ekipmanların faydalı olduğunu umuyoruz. Türkiye, Makedon dostlarımızın yanında olmaya devam edecektir” diye konuştu.
İki ülke arasındaki etkin ve dinamik ilişkilerden memnuniyet duyduğunu dile getiren Pakdemirli, “Siyasi düzeyde kurduğumuz dostluk ve işbirliğinin yanı sıra, Kuzey Makedonya’da yaşayan Türk asıllılar ile Türkiye’deki Makedonya kökenli vatandaşlarımız ülkelerimizi daha da yakınlaştırmaktadır” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.