DOLAR 32,3515 0.3%
EURO 35,1427 -0.05%
ALTIN 2.307,971,35
BITCOIN 22765992,55%
Elazığ
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TOKİ İNŞAATLARININ ATIK MALZEMELERİ HAYVANLAR İÇİN SICAK YUVAYA DÖNDÜ

TOKİ İNŞAATLARININ ATIK MALZEMELERİ HAYVANLAR İÇİN SICAK YUVAYA DÖNDÜ

ABONE OL
Ağu 2, 2021 20:06
TOKİ İNŞAATLARININ ATIK MALZEMELERİ HAYVANLAR İÇİN SICAK YUVAYA DÖNDÜ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sivrice Kaymakamlığı tarafından TOKİ inşaatlarından toplanan atık malzemeler, Öğretmenevi bahçesinde kurulan atölye alanında usta ellerde işlenerek Hazar Gölü çevresindeki kedi, köpek ve kuşlar için sıcak yuvaya dönüşüyor. Eşsiz doğası ve manzarasıyla öne çıkan Hazar Gölü’nün çevresiyle bütünleşmesi ve göze hitap etmesi için hayvan barınakları, TOKİ’den ilham alınarak Harput mimarisine uygun tarzda yapılıyor.

Sivrice Kaymakamlığı  tarafından Sıfır Atık Projesi kapsamında, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) inşaatlarından arta kalan atık ahşap malzemeleri değerlendirilerek, Hazar Gölü çevresindeki sokak hayvanlarının soğuktan korunmaları ve barınmaları için Harput mimarisini de yansıtan sıcak yuvalara dönüştürülüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında çalışma başlatan Sivrice Kaymakamı Yunus Emre Vural, Sivrice merkezli 24 Ocak 2020’de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından depremzedelere yönelik TOKİ tarafından yapımına başlanan konutların inşaat faaliyetleri sonucu açığa çıkan atık ahşap malzemelerin sokak hayvanları için yuvaya dönüştürülebileceğini söyledi.

Kaymakam Vural,  geçen yıl yaşadıkları büyük depremin ardından ilçede evleri ağır hasar gören depremzedelerin konut ihtiyacını karşılanması için TOKİ tarafından yapımına başlanan ve ilçenin çehresine değer katacak 307 konut, 80 iş yeri ve 2 cami inşaatı ile alt yapı ve çevre düzenlemesi çalışmalarının hummalı şekilde devam ettiğini söyledi.

İnşaat faaliyetlerinde açığa çıkan atık ahşap malzemelerin “Sıfır Atık Projesi” kapsamında sokak hayvanlarına barınak olması için çalışma başlattıklarını ifade eden Vural, TOKİ konutlarından ilham alarak sokak hayvanları için yuvalar inşa ettiklerini söyledi.

Vural, “Atık malzemelerin geri dönüşümünü de sağladık. Bir muhtarımız da maaşının yarısını sokak hayvanlarına yem alınması için hibe etti, yem sponsorumuzu da halletmiş olduk. Bu sayede yılın 12 ayı sokak hayvanlarımızı sıcak yuvalarında besleyerek, koruyarak toplumumuzla iç içe yaşamalarını sağlayacağız.”dedi.

Kaymakam Vural, yuvaların ilçede büyük beğeni topladığını ve vatandaşın başlatılan bu çalışmayı memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

Şimdiye kadar 20’den fazla yuva yaptıklarını, çok kısa zaman içerisinde ilçedeki ihtiyacın çok daha fazlasına ulaşacağını düşündüğünü aktaran Vural, ahşap ve yalıtım malzemeleri kullanıldığı için hayvanların çetin kış şartlarında soğuktan etkilenmediğini söyledi.

Vural, “TOKİ vatandaşlarımıza hangi kalitede ve güzellikte konutlar yapıyorsa biz de sokak hayvanlarımıza aynısı yapmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

KAYNAK: Sivrice Kaymakamlığı

 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.