DOLAR 32,3748 0.15%
EURO 34,9587 -0.35%
ALTIN 2.324,230,22
BITCOIN 2261730-0,46%
Elazığ

AÇIK

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

TOBB’DEN KİTAP VE KIRTASİYE SEKTÖRÜNE DESTEK TALEBİ

TOBB’DEN KİTAP VE KIRTASİYE SEKTÖRÜNE DESTEK TALEBİ

ABONE OL
Şub 13, 2021 16:07
TOBB’DEN KİTAP VE KIRTASİYE SEKTÖRÜNE DESTEK TALEBİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, Meclis Başkan Vekili Veli Aksu’nun, Kitap ve Kırtasiye Sektörlerinde yer alan Oda üyeleri ile yaptığı toplantı sonrasında sektörün talep ve beklentileri hakkında hazırladığı rapor TOBB’ye gönderilerek sektörün sorunlarıyla ilgili Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan kanun tasarısında yer alması talep edildi…

Sektörün En Fazla Desteğe İhtiyaç Duyduğu Bir Dönemden Geçiyoruz…

Konu hakkında bir değerlendirmede bulunan Aksu, “Ticaret Bakanlığımızın perakende ticaretin düzenlenmesi hakkında değişiklik yapmak amacıyla yasa taslağı hazırladığını, yasa teklifine göre 1.500 metrekareden küçük zincir marketlerde sigara, cep telefonu, elektronik ve beyaz eşya satışının yasaklanacağını medya üzerinden kamuoyu ile paylaşılan haberler vasıtasıyla ile öğrenmiş bulunmaktayız. Zincir marketlerin Pazar günleri saat: 11.00’dan önce açılmayacağı da yine medyaya yansımıştır.

Perakendeci kırtasiyeler yıllık satış cirolarının yaklaşık %40’ını, sezon diye tabir ettikleri okulların da açıldığı Eylül ayı içerisinde yapmaktadırlar. Ancak, aynı dönemde zincir marketlerin de kırtasiye ürünleriyle ilgili kampanyalar düzenlemesi ve yine bu ürünlerin satışını yapması ilgili sektör esnaflarımızı son yıllarda olumsuz etkilemiştir.

Salgın sebebiyle yaklaşık bir yıldır kapalı olan okulların sektörün yapamadığı sezon satışları ve çalışmadığı hafta sonları ve bu hafta sonlarında marketlerin açık olup satış yaptıkları da göz önüne alındığında perakendeci kırtasiyecilerin artık nefes alacak halinin kalmadığı net olarak görülmektedir.

Kanun taslağının haberi bile sektör için bir umut doğurmuştur Elazığ TSO 5. ve 14. Meslek Komitelerimizde bulunan ilgili sektör ve bağlantılı zümre (Kitap, Kırtasiye ve Eğitim Meslek Komiteleri) temsilcileriyle konu hakkında istişarelerde bulunulmuş ve Odamızdan girişim başlatılması talep etmişlerdir. Söz konusu sektör temsilcilerimiz Kırtasiye ürün gruplarının da marketlerde satışının yasaklanacak ürünler arasında yer almasını ve bu durumun çok zor durumda olan sektöre nefes aldıracağını ifade etmişlerdir. Odamızın tüm sektörlerinden gelen taleplerine anında cevap vererek gereken tüm girişimleri başlattığına şahit olduğumuz Oda Başkanımız Sayın Asilhan Arslan, konuyu Ticaret Bakanlığına ulaştırmak üzere TOBB’ye resmi yazı ile iletmiştir.

İnşallah Ticaret Bakanlığımızın üzerinde çalışmasını sürdürdüğü kanun taslağına kitap ve kırtasiye sektörlerimizin de bu talepleri Odamızın girişimleriyle dahil edilecektir” ifadelerinde bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.