Ana Sayfa ASAYİŞ HABERLERİ 20 Haziran 2026 197 Görüntüleme

Terörden Temizlenen Bölgelerde Dev Tarama: Cephanelikler Bir Bir Ortaya Çıkıyor

İçişleri Bakanlığı’nın terörden arındırılan bölgelerde yürüttüğü kapsamlı arama ve tarama faaliyetlerinde dikkat çekici sonuçlar elde edildi. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, son operasyonlarda yıllardır gizli kalan çok sayıda mağara, sığınak ve mühimmat deposu ortaya çıkarıldı.

Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkâri, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van’da gerçekleştirilen operasyonlarda 34 mağara ve barınma alanı kullanılamaz hale getirilirken, roketatarlardan mayınlara, binlerce mühimmattan patlayıcı yapımında kullanılan malzemelere kadar büyük miktarda savaş malzemesi ele geçirildi.

Jandarma Özel Harekât, komando birlikleri ve güvenlik korucularının, İHA ve ATAK helikopterleri desteğinde yürüttüğü faaliyetlerin yalnızca mevcut tehditleri değil, gelecekte oluşabilecek riskleri de ortadan kaldırmayı hedeflediği belirtiliyor.

Güvenlik kulislerinde, bölgede saha hakimiyetinin güçlendiği ve terör örgütlerinin geçmişten kalan lojistik altyapısının tamamen tasfiye edilmesine yönelik çalışmaların aralıksız sürdüğü değerlendirmesi yapılıyor. Yetkililer ise operasyonların kararlılıkla devam edeceği mesajını veriyor.

HABER :SERKAN ŞENKAL 

Tema Tasarım | Osgaka.com