height="132" />
TARIMA DAYALI İHTİSAS OSB’LER İÇİN DESTEK KARARI

TARIMA DAYALI İHTİSAS OSB’LER İÇİN DESTEK KARARI

ABONE OL
Şub 26, 2021 01:29
TARIMA DAYALI İHTİSAS OSB’LER İÇİN DESTEK KARARI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarımsal kalkınma hamlesi kapsamında bu yıl Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri’yle Ülke genelinde 50 bin kişiye istihdam sağlanmasını hedefleyen Tarım ve Orman Bakanlığı bu kapsamda aralarında Elazığ’ın da bulunduğu 16 ilde faaliyete geçecek olan sanayi bölgelerini belirledi.

Kararın Elazığ adına umut verici olduğunu belirten Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, “Valiliğimiz, Belediyemiz, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ve tüm paydaşlarımızla üzerinde iki yıldan beri çalıştığımız projemizin bugün bir kez daha ilimiz ve ülkemiz için çok doğru bir karar olduğunu görmekten büyük bir mutluluk duymaktayız” dedi…

Elazığ Adına Doğru Planlamalarımızın Karşılık Görmesinden Mutluyuz…

Türkiye genelinde aralarında Elazığ’ın bulunduğu Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleriyle ilgili yaşanan gelişmenin Elazığ adına umut ve mutluluk verici olduğunu belirten Elazığ TSO Başkanı Arslan, şehrin kalkınma ve gelişmesi hususunda atılan adımların birbir karşılık bulmasının mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Başkan Arslan değerlendirmesinde, “Tarım ve Orman Bakanlığımızın 2021 programı kapsamında hayata geçirilmesi planlanan bu büyük proje ile ülke genelinde 50 bin kişiye istihdam imkanı sağlanması ön görülüyor. Proje ile orta ve büyük ölçekli modern tarımsal işletmelerin sayısal olarak artırılmasına katkı sağlamak amaçlanırken markalaşma ile yetiştirici gelirlerinin de artırılması hedefleniyor. Geçen yıl 21 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşarak önceki yıllara göre rekor kırdı. Bu proje ile ihracatın katlanarak devamı da mümkün olabilecektir.

 

Elazığ Stratejik Vizyon Projesi Hayata Geçmiştir…

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilimiz için ‘Kırmızı Kitabımız’ diye nitelendirdiğimiz ve ilin sosyo-ekonomik ve kültürel gelişimini hedefleyen büyük bir vizyon ortaya koyduk. Tarım, hayvancılık, su ürünleri, turizm, hizmetler sektörü, imalat sanayi gibi hem sektörel hem de yaşamın her alanını kapsayan bütüncül bir yaklaşımla Elazığ Stratejik Vizyon Projemizi açıklamıştık. Bu planın ilimizin Kırmızı kitabı olmasını ve yöneticiler değişse bile bu vizyonun kararlılıkla devamının önemi üzerinde bugüne kadar Oda olarak kararlılıkla durmaya devam ettik. Yaşanan deprem felaketi ve ardından tüm dünyayı sarsan COVİD-19 sürecinde attığımız tüm bu adımların ilimiz için ne kadar kıymetli olduğuna bir kez daha şahitlik ediyoruz. Bu projelerimizin ilgili bakanlıklar tarafından da Ülkemizin geleceği olarak görülmesi ayrı bir sevinç kaynağıdır.

Tüm bu projelerimizi tam bir koordinasyon ve uyum içerisinde sürdüren Sayın Valimize, Milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza, Kurumlarımıza ve STK’larımızla tüm paydaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerinde bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.