height="132" />
TARHANA REGÜLATÖRÜ ve İLETİM TÜNELİ İNŞAATI BAŞLIYOR

TARHANA REGÜLATÖRÜ ve İLETİM TÜNELİ İNŞAATI BAŞLIYOR

ABONE OL
Şub 27, 2021 13:54
TARHANA REGÜLATÖRÜ ve İLETİM TÜNELİ İNŞAATI BAŞLIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hamzabey Barajı rezervuarına ilave su aktarımı yapılması amacıyla ihalesi yapılan Tarhana Regülatörü, İletim Tüneli ve Hamzabey Barajı İyileştirme Enjeksiyonları İnşaatı işine ait sözleşme,  DSİ 9. Bölge Müdürü  Mahmut DÜNDAR ile yüklenici İsmail Çelik İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. arasında imzalandı.

Tarhana Regülatörü ve İletim Tüneli İnşaatı işi kapsamında; Elazığ ili Palu ilçesi sınırlarındaki Tarhana Deresinden, Tarhana Regülatörü ve 956 metre uzunluğunda yapılacak 3,5 metre çapındaki iletim tüneli ile Hamzabey Barajı rezervuarına ilave olarak yılda 6,18 milyon m³ içme suyu aktarılacak. Böylece Hamzabey barajında depolanacak yıllık 34,33 milyon metreküp içme suyu ile Elazığ il merkezi, Palu ve Kovancılar ilçe merkezleri, Mollakendi, Yazıkonak, Yurtbaşı ve Akçakiraz Beldelerinin 2040 yılına kadar içme suyu ihtiyacının karşılanması için su takviyesi yapılacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.