height="132" />
SOGEP KAPSAMINDA KABUL EDİLEN PROJELERİN SÖZLEŞMELERİ İMZALANDI

SOGEP KAPSAMINDA KABUL EDİLEN PROJELERİN SÖZLEŞMELERİ İMZALANDI

ABONE OL
Kas 13, 2020 11:53
SOGEP KAPSAMINDA KABUL EDİLEN PROJELERİN SÖZLEŞMELERİ İMZALANDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde Fırat Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Elazığ’da desteklenmeye hak kazanan ve toplamda 2 Milyon 350 Bin TL tutarındaki iki proje için sözleşme töreni düzenlendi.

Elazığ Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen törene; Vali Erkaya YIRIK, Belediye Başkanı Şahin ŞERİFOĞULLARI, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ ile Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap YOĞUNLU katıldı.

İmza töreni öncesinde değerlendirmelerde bulunan Elazığ Valisi Erkaya YIRIK, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın 2020 Sosyal Gelişim Projeleri kapsamında ilimizde 2 ayrı projenin kabulünün sevincini yaşıyoruz. Birinci olarak Elazığ Belediyemiz ile birlikte Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın müştereken hazırlamış olduğu, 1 Milyon 687 Bin TL’lik “Sosyal Hane Projesi” ile konteyner kentte kalan dezavantajlı gruplarımızın, annelerimizin, çocuklarımızın konteynerin düzenlenmesi suretiyle gerek meslek edindirme, gerek çocuklarımızın kodlama becerilerinin geliştirilmesi ve gerekse de annelerin kişisel becerilerini arttırmaları için bir mekân oluşturulmuş olacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız 1 yıl süre ile Sosyal Hane Sosyal Gelişim Projesi’ne %90 oranında katkı sağlayacak. Bu proje ile dezavantajlı olarak değerlendirdiğimiz konteyner kentte kalan ve aynı zamanda depremzede olan vatandaşlarımızın burada kişisel gelişim becerilerini geliştirmek için bir mekân oluşturmuş olacağız. Hayırlı olsun. İkinci olarak ise Fırat Üniversitemizin iştirak ettiği, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün paydaş olduğu “Fırat’ın Çocukları Teknoloji Yetkinlik Merkezi” adıyla proje kabul edildi. Bu da 1 Milyon 750 Bin TL’lik bir proje ve bunda da yine %90 oranında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız katkı sağlıyor. Bu proje ile birlikte inşallah üniversitedeki öğrencilerimizin gerek inovasyon gerekse arge konusundaki yetkinlikleri ve becerileri geliştirilerek Elazığ’ımıza, vatandaşlarımıza, milletimize, ülkemize ve devletimize katkı sağlayacak ve yetişmiş, eğitimli, çağdaş, dünyaya açık, yavrularımızı, uzmanlarımızı bilvesile yetiştirmiş olacağız. Hepimize hayırlı olsun. Ben bu projede emeği geçenleri tebrik ediyorum. Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza şükranlarımızı sunuyorum. İlimize, Belediyemize, Üniversitemize ve tüm paydaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.” Vali Erkaya YIRIK’ın konuşmalarının ardından Elazığ Belediyesi ile “Sosyal Hane”, Fırat Üniversitesi ile de “Fırat’ın Çocukları Teknoloji Yetkinlik Merkezi” isimli projelerin protokolü, imza altına alındı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.