height="132" />
PROF.DR.ATA ATUN’dan ANASTASIADIS’e  SERT TEPKİ

PROF.DR.ATA ATUN’dan ANASTASIADIS’e  SERT TEPKİ

ABONE OL
Eki 22, 2020 17:18
PROF.DR.ATA ATUN’dan ANASTASIADIS’e  SERT TEPKİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs İlim Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Ata Atun yaptığı açıklamada KKTC’nin yeni seçilen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a, Rum lider Nikos Anastasiadis tarafından gönderilen kutlama mesajına kabul edilebilir bir üslupla yazılmadığı gerekçesiyle sert tepki gösterdi.

MESAJ KABUL EDİLEBİLİR BİR ÜSLUPLA YAZILMAMIŞTIR

Atun açıklamasında; “KKTC’nin yeni seçilen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a, Rum lider Nikos Anastasiadis’in gönderdiği kutlama mesajı kabul edilebilir bir üslupla yazılmamıştır ve politik teamüller içerisinde derhal kendisine iade edilmelidir.”

SAYIN ERSİN TATAR KKTC CUMHURBAŞKANI SIFATINI TAŞIMAKTADIR

“Sayın Ersin Tatar, KKTC vatandaşları tarafından KKTC’nin Cumhurbaşkanı olarak seçilmiştir. Sayın Ersin tatar, Anastasiadis’in kutlama mesajında bahsettiği şekli ile Türk Cemaatinin Lideri sıfatının da üzerinde KKTC Cumhurbaşkanı sıfatını taşımaktadır.”

ANASTASİADİS CUMHURBAŞKANIMIZA HİTABEN YAZDIĞI YAZILARINDAN KENDİSİNE “KKTC CUMHURBAŞKANI” OLARAK HİTAP ETMEDİĞİ TAKDİRDE YAZISI  KABUL EDİLEMEZ

“KRY lideri Anastasiadis, Cumhurbaşkanımıza hitaben yazdığı yazılarından kendisine “KKTC Cumhurbaşkanı” olarak hitap etmediği takdirde yazısının kabul edilemeyeceği kendisine bildirilmelidir.”

 “KIBRISLI TÜRK VATANDAŞLARIM” TANIMI KABUL EDİLEMEZ

“Rum lider Anastasiadis’in kutlama yazısında yer alan “Kıbrıslı Türk vatandaşlarım” tanımı kabul edilemezdir. Rum lider  Anastasiadis Kıbrıslı Rumların oyları ile seçilmiş bir siyasidir. Hiçbir zaman ve koşulda da KKTC vatandaşları kendisinin temsil ettiği oluşumun vatandaşları değillerdir.”

BU İÇERİKTEKİ YAZILAR  KABUL EDİLEMEZ

“Yukarıda belirtilen hassas konular, Rum lider Anastasiadis’in KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a hitaben gönderdiği yazılarda yer almadığı sürece, bu içerikteki yazıların kabul edilmemesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.