DOLAR 32,3776 0.17%
EURO 35,1075 -0.01%
ALTIN 2.325,000,25
BITCOIN 2278908-1,09%
Elazığ
15°

KAPALI

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

OYLARIMIZA NE İÇİN TALİPSİNİZ?

OYLARIMIZA NE İÇİN TALİPSİNİZ?

ABONE OL
May 13, 2023 11:57
OYLARIMIZA NE İÇİN TALİPSİNİZ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ine bir seçim arifesindeyiz… Seçim tarihine az bir zaman kala siyasi partilerin adayları hummalı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

31 Mart seçimleri yerel seçim olmasına rağmen halk arasında sanki genel seçim yapılacakmış gibi bir seçim havası seziliyor. Bunun sebebi de halkın beklentilerinin hizmetten farklı konularda olması… Şimdi öncelikle belediyelerin sunduğu hizmetleri karşıladığı kaynakların neler olduğuna bir bakalım…

Gelirden Alınan Vergiler

Tüketim Vergileri

Satış Vergisi (Özel Tüketim Vergileri)

Emlak Vergisi

Motorlu Taşıtlar Vergisi

Vergi Payları

Resim, Harç ve Benzeri Yükümlülükler

Şerefiye (Değerlendirme) Vergileri

Harcamalara Katılma Payları

Belediye Meclisi Tarafından Belirlenecek Tarifelere Göre Tahsil Edilecek Hizmet Karşılığı Ücretler

Faiz ve Ceza Gelirleri

Bağışlar

Devlet Yardımları

Diğer Gelirler (Olağanüstü Gelirler, Borçlanma vb.)

Görüldüğü üzere belediyenin yapmakla yükümlü olduğu hizmetlerin gelir kaynağı halk… Bunun sonucu olarak ta yapılan hizmetleri bir lütuf olarak görmemiz mümkün değil… Bu hizmetler tüm belediyelerin görevi… Ha, yapıp yapmamak ta belediyelerin vicdanına kalmış…

 

31 Mart seçimleri ile birlikte son beş yılda toplam 7 kez sandık başına gitmiş olacağız. Her bir seçim döneminde tüm partiler vatandaşa çeşitli vaatler vererek seçime hazırlanıyorlar. Bu vaatlere artık çok alıştık…

Bu seçimler yerel seçim olduğu için vatandaşı doğrudan ilgilendiren bir vaat yok. Bunun yanı sıra geçim sıkıntısının altında ezilen halk “Acaba farklı vaat veren olur mu” diye düşünmeden edemiyor. Önceden “Devletimiz varolsun, soğan ekmek yerim” diyen halk şu anda bunu söyleyemiyor. Çünkü artık soğan bile alamıyor. Tüm zor şartlarda devletin yanında olan halk sesimi duyan biri var mı? düşüncesiyle içinde bulunduğu dipsiz kuyuda bir umut ışığı bekliyor. Bu nedenle seçimin yerel mi, genel mi olduğuyla çok ta ilgilenmiyor…

PEKİ, SİYASİ PARTİLER OYLARIMIZA NE İÇİN TALİPLER?

Ülkemizde her birey için adil yaşam standardı maalesef yok. Peki, kendi ilinde bu durumu dile getiren, çözmek adına proje sunan var mı? Şu an için  maalesef yok. Bu durum karşısında vatandaş ta haklı olarak soruyor…

Belediye başkanı X partisinin adayı olursa faturalara yansıtılan fahiş zamlar mı geri alınacak, yoksa halk pazarına düşen ateş mi, sönecek?

Belediye çalışanlarına yapılacak olan zammın vatandaşa ne faydası olacak?

Emlak vergisine, çöp ve atık su bedeline çözüm bulacak maharette bir aday mevcut mu?

Halktan toplanan vergilerin aktarıldığı projelerden alınan sonuçlardan yerel yönetimler vicdanen rahat mı?

Son yıllarda sayısız kodaman şirkete vergi affı uygulandı. Sıradan vatandaşa vergi affı uygulamasını dile getirecek bir aday var mı?

İnsanlar yapılandırmış olduğu borçlarını bile ödeyemiyor. Bu durumu umursayan, araştıran, çözüm yolları arayan adaylar var mı?

Fizibilite çalışması yapılmamış projeleri hayata geçirerek verim alınamadığında milyonlar harcayıp düzeltmeye çalışmak hizmet midir? Milli serveti çöpe atmak mıdır?

Şehir hastanesi projesi yapım aşamasındayken ilerisini görmeyerek, iş işten geçtikten sonra veryansın etmekle elimize bir şey geçecek mi?

16 yıldır seçilen vekiller belli… Elazığ maalesef cazibe merkezi olmadı. Peki, beş sene içinde cazibe merkezi olacağı sözlerine inanmalı mıyız?

Kahve kültürü bu kadar geniş olan şehir sayısı kaçtır bilemem. Peki, bunun sebebini araştıran ve çözmeye yönelik projesi olan aday var mı?

İlimizin ve ülkemizin lokomotifi olarak görülen esnafların içinde bulunduğu sıkıntıdan haberdar mısınız? Tüm esnaflar kepenk kapatmadan ne yapmayı planlıyorsunuz?

İnsanları ayrım yapmadan kucaklayabilecek, herkese eşit oranda ilgi, alaka, destek verecek misiniz?

Bu soruları çoğaltabiliriz… İşte halk şu anda bu konularla ilgileniyor. Bu sorunları ele alabilecek bir aday var mı bunu soruyor. Yoksa her şehrin belediyesi yükümlü olduğu hizmetleri yapmak zorundadır.

Bu yüzden merak ediyoruz oylarımıza ne için talipsiniz?

Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.