DOLAR 32,3313 0.24%
EURO 35,1130 -0.06%
ALTIN 2.295,940,83
BITCOIN 22767490,66%
Elazığ
11°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

MP’den AKTARILAN PARA SMA HASTALARI İÇİN KULLANILSIN

MP’den AKTARILAN PARA SMA HASTALARI İÇİN KULLANILSIN

ABONE OL
Oca 6, 2021 14:15
MP’den AKTARILAN PARA SMA HASTALARI İÇİN KULLANILSIN
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Milli Piyango’dan Varlık Fonu’na aktarılan 75 milyon ₺ SMA hastası çocuklar için kullanılsın” çağrısı Twitter’da günün konusu oldu. Teklife siyasiler ve sanatçılardan büyük destek geldi. Ünlü sanatçı Cem Yılmaz, “Gelin yapın bu iyiliği” çağrısında bulundu.

Twitter’da gündeme gelen Milli Piyango çekilişi ardından ikramiye olarak dağıtılmayacak 75 milyon TL’nin Varlık Fonu’na devredileceği haberi Twitter kullanıcılarının aklına farkındalık yaratacak bir fikir getirdi. 75 milyon TL’nin SMA hastalarına alınacak ilaçlar için kullanılmasını hedefleyen Twitter kullanıcıları “Milli Piyango’dan Varlık Fonu’na aktarılan 75 milyon TL SMA hastaları için kullanılsın” şeklinde paylaşımda bulundu. Ünlü isimlerin Twitter’da gündem haline gelen cümle destek vermesi farkındalığı arttırdı.

Cem Yılmaz’dan Destek

Twitter’da 15 milyona yakın takipçisi olan ünlü aktör Cem Yılmaz “Şimdi bu fikre bi şey desek vay siyaset yapıyorsun deniliyor. 2/3 aydır bu konuda yüzlerce çaresiz insan ile görüştüm, bazılarına elimden geldiğince yardım ettim. Olmuyor yetmiyor. Milli piyango için bundan güzel bir öneri olamaz gelin yapın bu iyiliği.” şeklinde paylaşımda bulunarak İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem imamoğlu’nun tweetine atıfta bulundu. Yılmaz’ın paylaşımı 1 saat içinde 50 binden fazla etkileşim aldı. Twitter’da başlatılan kampanyaya destek hızla büyüyor. Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise, “Hükûmete sesleniyoruz, bakın SMA hastası çocuklarımıza destek için hazır bir kaynak var; Milli Piyango’dan Varlık Fonu’na aktarılan 75 milyon ₺ SMA hastası çocuklar için kullanılsın” şeklinde bir paylaşım yaptı. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.