DOLAR 32,3200 0.2%
EURO 35,1243 -0.03%
ALTIN 2.296,320,84
BITCOIN 22872210,83%
Elazığ
11°

PARÇALI BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

MİLLİ HİBRİT TOHUM GELİŞTİRME PROJESİ BAŞLATILDI

MİLLİ HİBRİT TOHUM GELİŞTİRME PROJESİ BAŞLATILDI

ABONE OL
Ara 2, 2020 23:43
MİLLİ HİBRİT TOHUM GELİŞTİRME PROJESİ BAŞLATILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Tohumculuk alanında son yıllarda artan ivmeyi desteklemek ve yerli firmalarımızın rekabetçiliğini yükseltmek için kollarımızı sıvadık. Milli Hibrit Tohum Geliştirme Projesi’ni başlattık.” dedi.

Bakan Varank, Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi’nin açılışında yaptığı konuşmada Trakya’nın önemli bir tarım havzası olduğunu vurgulayarak, “Bölgemizde yetkilendirilmiş tohumculuk şirketleri var. Tohumculuk alanında son yıllarda artan ivmeyi desteklemek ve yerli firmalarımızın rekabetçiliğini yükseltmek için kollarımızı sıvadık. Milli Hibrit Tohum Geliştirme Projesi’ni başlattık. Bölgemizde bulunan 10 ticaret borsası ve 28 tohumculuk şirketinin katılımıyla Trakya Tohum AŞ’nin kuruluşu gerçekleşti. Namık Kemal Üniversitesinin de destekleriyle, Ar-Ge çalışmalarına hız verilecek. Burada geliştirilecek en verimli tohumların üretimi gerçekleştirilecek. Ayçiçeği, buğday, arpa ve çeltik tohumlarında milli üretimi artırıp, küresel rekabet gücü artırmış olacağız.” dedi.

İLK DEFA GERÇEKLEŞEN MODEL

Projenin önemine işaret eden Varank, “Borsalarımızın, firmalarımızın ve üniversitemizin kurduğu bu üçlü yapı Türkiye’de ilk defa gerçekleşen bir model. Bu modelin gerçekleşmesinde Trakya Kalkınma Ajansımız büyük rol oynadı. 13 milyon liralık yatırımla bölgenin tohum ıslahı ve ticarileştirilmesi alanında önemli bir merkez haline gelmesini sağlayacağız.” dedi.

12,5 MİLYON LİRALIK 5 PROJE

Kırklareli’ne yeni bir İhtisas OSB kazandırmak için de destek verdiklerini belirten Varank, 2020 yılı  Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Kırklareli ve Tekirdağ’da seracılık ve kırsal kalkınma alanında 12,5 milyon liralık 5 projenin desteklendiğini kaydetti.

KAYNAK: Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.