DOLAR 32,3325 0.24%
EURO 35,0742 -0.18%
ALTIN 2.281,940,21
BITCOIN 22909191,84%
Elazığ

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

MERALARDA GÜBRELEME ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

MERALARDA GÜBRELEME ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

ABONE OL
Eki 23, 2020 10:01
MERALARDA GÜBRELEME ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen meralarda gübreleme çalışmaları tamamlandı.

Gübreleme çalışmalarına yönelik açıklamada bulunan Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü Şemsi Reşit Bilici; “Müdürlüğümüz tarafından yürütülen mera ıslah ve amenajmanı projeleri kapsamında ilimize bağlı Kuşhane köyü, Kovancılar ilçesi Bayramyazı, Karasungur, Gökçedal ve Ekinözü köyleri, Palu ilçesi Kasil ve Baltaşı köyleri ile Karakoçan ilçesi Başyurt, Kulundere ve Demirtepe köyleri mera parsellerine toplam 83400 kilogram 20 20 0 kompoze gübre atım işlemini gerçekleştirdik.

Ayrıca proje kapsamında Kovancılar ilçesi Bayramyazı köyü, Karakoçan ilçesi Başyurt, Bulgurcuk ve Sarıcan köyleri ile Palu ilçesi Kasil köyünde toplam 8 adet gölgelik ve 8 takım sıvat yapımı da tamamlanmıştır” dedi.

Elazığ’daki en önemli ekonomik faaliyetlerinden biri olan hayvancılıkta en büyük girdinin kaba yem temini olduğunu belirten Bilici, Kaba yem temininin en ucuz yolu sahip olduğumuz meralardır. Meraların verimini artırmak için Bakanlık olarak “Islah ve Amenajman Projesi” uyguladığımız yerlerde gübreleme çalışmalarının yanında, münavebeli otlatma yapılmasını sağlayarak, ilkbahar erken ve sonbahar geç otlatmayı önlemek adına çiftçilerimizin kaba yem ihtiyacını karşılamak için yem bitkileri ekim desteği verdiklerini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.