height="132" />
KOCA DEPREMZEDELERİ ZİYARET ETTİ

KOCA DEPREMZEDELERİ ZİYARET ETTİ

ABONE OL
Ara 2, 2020 23:32
KOCA DEPREMZEDELERİ ZİYARET ETTİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, İzmir’deki depremde yaralı olarak kurtarılan çocukların tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi’ni ziyaret etti.

Bakan Koca, bir dizi temas ve ziyarette bulunmak üzere gittiği İzmir’de, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesindeki yaralıları ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yaptığı açıklamada, bu dönemde hayatını kaybeden 114 vatandaşın olduğunu aktaran Koca, “107 vatandaşımız enkaz altında hayatını kaybederken, 7 vatandaşımız da sağlık kuruluşlarında hayatını kaybetmişti. Şu an hastanelerimizde tedavi altında olan 36 vatandaşımız var, 999 vatandaşımız taburcu edildi. Yoğun bakımlarımızda ise 7 hastamızın tedavisi devam ediyor, bu 7 hastamızın 5’inin durumu biraz daha ciddiyetini koruyor” şeklinde konuştu.

Bakan Koca, ziyaret ettiği hastalar hakkında da şu bilgileri verdi:

“Ayda bebeğimizi ziyaret ettim, yoğun bakımda. Genel durumunun iyi olduğunu, bugün veya yarın servise çıkarılabileceğini söyleyebilirim. Elif bebeğimizin serviste kardeşleriyle birlikte tedavisi devam ediyor. Elif bebeğimizin de genel durumu iyi, herhangi bir sorunu yok. Ablaları ikizler Ezel ve Elzem ile de muhabbet ettik. Yoğun bakımda daha önce ziyaret etmiştim, ikizlerimizin de genel durumu iyi.”

Kovid-19 pozitif olan İdil’i de ziyaret ettiğini söyleyen Koca, “İdil kızımız ve annesinin genel durumu iyi, Kovid açısından tedavilerini alıyorlar, ciddi bir semptomları yok. Günay evladımız biliyorsunuz yoğun bakımdaydı, baştan daha çok crush sendromu, böbrek yükü fazlaydı. Kendisinin genel durumu iyi, 2-3 gün yoğun bakımda takibi yapıldıktan sonra servise alınmış olacak. Bu anlamda ciddi bir sorunlarının olmadığını söyleyebilirim” ifadelerini kullandı. Koca, İnci’nin de durumunun iyi olduğunu, yakın zamanda taburcu edilebileceğini dile getirdi.

Çalışan tüm ekiplere çok teşekkür eden Bakan Koca, UMKE ekiplerinin çadırlarda sağlık taramalarına devam ettiğini, toplam 1118 sağlık personelinin görev yaptığını belirtti.

“Faz 1 insan uygulaması bugün itibarıyla Erciyes Üniversitemizde başladı”

Yerli aşı konusuna değinen Koca, “Yerli aşıyla ilgili geçen hafta söylemiştim bu hafta başlanacağı şeklinde. Faz 1 dediğimiz insan uygulamaları bugün itibarıyla ilk insan uygulaması Erciyes Üniversitemizde başladı. Dolayısıyla bundan sonraki süreç faz 1 safhasında 44 kişiye uygulanabilecek bir safha. Zannediyorum 5-6 haftada bitmiş olur. Bugün Türkiye’de yerli aşımızın insan uygulaması ilk defa başlamış oldu” dedi.

Bakan Koca, Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaki çadırları gezdi

Hastane ziyaretinin ardından Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda çadırların olduğu bölgeye geçen Koca, deprem enkazında annesini yitiren Özge Kozalı’ya taziyelerini iletti.

Bakan Koca, Kovid polikliniğindeki çalışmalar ve Bakanlık tarafından afet bölgelerinde kullanılmak üzere alınan, üzerinde termal kameranın da bulunduğu yüksek teknolojili drone hakkında da bilgi aldı.

KAYNAK: Sağlık Bakanlığı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.