DOLAR 32,3898 0.2%
EURO 35,1042 -0.05%
ALTIN 2.325,630,28
BITCOIN 2278307-1,02%
Elazığ
15°

KAPALI

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

KGF’den KOBİ’lere YENİ DESTEK PAKETİ

KGF’den KOBİ’lere YENİ DESTEK PAKETİ

ABONE OL
Ara 8, 2020 14:03
KGF’den KOBİ’lere YENİ DESTEK PAKETİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, deprem sonrası ve pandemi sürecinde Elazığ iş dünyası başta olmak üzere çok sayıda Oda-Borsanın iş dünyasının finansmana ulaşması hususunda TOBB üzerinden talep ettiği beklentiye KGF üzerinden önemli bir destek sağlandığını açıkladı.

ÜLKE GENELİNDE 7,5 MİLYAR DESTEK VERİLECEK…

Kredi Garanti Fonu (KGF), tarafından KOBİ’lerin finansmana ulaşmasını sağlamak üzere yeni bir destek paketi hazırlandığını açıklayan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, “Pandemi sürecinde işletmelerimizin ihtiyaç duyduğu en önemli konuların başında gelen finansman hususunda KOBİ’lere 7.5 milyar lira tutarında KGF kefaletiyle destek kredisi kullandırılması planlanıyor” dedi.

Başkan Arslan konuya ilişkin değerlendirmesinde, “İlimizde yaşanan deprem ve sonrasında tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkisi altına alan pandemi sürecinde iş dünyasının en önemli beklentisinin finansmana ulaşma hususu olduğu görülmüştür. İş dünyamızın bu talebi tüm Oda-Borsalarımız üzerinde TOBB’ye ulaştırılmış ve Sayın TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından bir çok platformda bu husus dile getirilmiştir.

Tüm bu girişimler sonrasında; Kredi Garanti Fonu (KGF) tarafından KOBİ’lerin rekabet gücünün arttırılması amacıyla bir destek paketi oluşturulmuştur. Bu destek paketi kapsamında KGF tarafından verilecek kefaletler ile KOBİ’lerin finansmana erişimlerini kolaylaştırarak üretim, istihdam ve rekabet güçlerinin artırması hedeflenmektedir. Özellikle içinde bulunduğumuz salgın döneminde, nakit akışının, üretimin ve istihdamın sürdürülebilirliği açısından finansmana erişimin ne kadar önemli olduğunun görülmüş olması iş dünyası adına sevindirici bir gelişmedir” dedi.

BÜTÇE AVRUPA YATIRIM FONUNDAN SAĞLANACAK…

KGF’nin Avrupa Yatırım Fonu’ndan sağladığı 300 milyon TL’lik hibe ve kendi özkaynaklarından sağladığı 300 Milyon TL’lik destek ile oluşan fon sayesinde KOBİ’lere 6 milyar lira tutarında kefalet sağlanacak. “İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği Programı” kapsamında, KGF ve AYF iş birliği ile hayata geçirilen proje ile KOBİ’ler %80 KGF kefaletiyle 1.125.000 TL’ye kadar kredi kullanabilecek. KOBİ’lerin 1 yıl ödemesiz, 60 aya kadar vadeyle yararlanabileceği kredinin faizi ise piyasa şartlarına bağlı olarak bankalar tarafından belirlenecek. Proje kapsamında bankalar tarafından KOBİ’lere yaklaşık 7,5 milyar lira tutarında kredi kullandırılması bekleniyor.

Kredi Garanti Fonu sektör ayrımı yapmaksızın işletmelerin işletme sermayesi ihtiyaçlarının karşılanması ve istihdam seviyesinin korunması amacıyla bu fonu oluşturdu. KGF, COVID-19 ile mücadele döneminde KOBİ’ler için hazırladığı yeni destek paketleri ile de özellikle KOBİ’ler başta olmak üzere işletmelerin finansmana erişimini kolaylaştırıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.