height="132" />
KALKANCI: İŞÇİ KARDEŞLERİMİZ YOK SAYILDI

KALKANCI: İŞÇİ KARDEŞLERİMİZ YOK SAYILDI

ABONE OL
Oca 21, 2021 11:17
KALKANCI: İŞÇİ KARDEŞLERİMİZ YOK SAYILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Öz Sağlık Sen Elazığ il Başkanı Eyüp KALKANCI yaptığı açıklamada Hakiş konfederasyonuna bağlı öz Sağlık iş sendikası’nın Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile 01-11-2019 da başlatılan sözleşme sürecini  uzatarak 2021 in Ocak ayında yapmasını tam bir facia olarak nitelendirdi.

Bu durumun pandemi sürecinde 10 gün boyunca çoluk çocuğundan uzak kalan işçileri yok saymak anlamına geldiğinin altını çizen Kalkancı açıklamasında şöyle konuştu:

“2019-2020 Sağlık Bakanlığı toplu iş sözleşmesini Hakiş konfederasyonuna bağlı öz Sağlık iş sendikası tam iki yıl sonra sözleşmenin bitimine 4 ay kala nihayet imzalamıştı. Biz ozamanda eleştiri yapmıştık. Sendikamız olarak bunların o günde işçilerin yanında olmadığını söylemiştik. Bu defada Aile sosyal politikalar için 01-11-2019 da başlanılan sözleşme sürecini yine uzatarak 2021 in Ocak ayında yapmıştır bu tam bir facia olarak pandemi sürecinde 10 gün boyunca çoluk çocuğundan uzak kalan işçi kardeşlerimizi yok saymışlardır. Ne yazıkki aidat alınırken bir saniye bile düşünmüyorlar. Bizde aynı sendikanın yapmış olduğu,Sağlık Bakanlığı ile Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında imzalanan Toplu İş Sözleşmelerini Sizler İçin Karşılaştırdık.

Sağlık Bakanlığı sözleşmesininin eksik yönlerini eleştirmiştik.Aile Sosyal Politiklar için yapılan sözleşme Sağlık Bakanlığının süresi sona ermiş olan sözleşmesinin bile altında kalmıştır.Asgari ücretin bile 119,25 Tl olduğu yerde yevmiyenin 2021 Mayıs ayına kadar 106,10 Tl ,2021 Kasım ayına kadar 120,00 Tl olması artık sözün bittiği yerdir.
İşçi kardeşlerimizi kurumlarına dayanışma dilekçesi vererek yetkili sendikadan istifa ederek 512- Ülkem-İş Konfederasyonu Öz Saglık Sen Sendikamıza üye olmaya davet ediyoruz.Bu gün tepki göstermeyen yarınını kabullenmiş olur.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.