Ana Sayfa Elazığ Haberleri 3 Ağustos 2026 649 Görüntüleme

“Kalıcı Çözüm Hukuki Güven ve Üretimden Geçiyor”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Hukuk İşleri Başkanı Av. İbrahim Gök, Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı temmuz ayı enflasyon verilerine ilişkin yaptığı değerlendirmede, enflasyonla mücadelenin yalnızca ekonomik tedbirlerle sınırlı kalmaması gerektiğini belirtti. Gök, kalıcı ekonomik istikrar için hukuki güven ortamının güçlendirilmesi ve üretim odaklı politikaların hayata geçirilmesinin önem taşıdığını ifade etti.

Ekonomide güven unsurunun yatırım, üretim ve istihdam açısından belirleyici olduğuna dikkat çeken Gök, öngörülebilir bir hukuk sisteminin hem yerli hem de yabancı yatırımcı açısından güven oluşturacağını söyledi. Ekonomik göstergelerdeki iyileşmenin sürdürülebilir olabilmesi için yapısal reformların desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.

Üretim maliyetlerindeki artışın sanayi, tarım ve ticaret başta olmak üzere birçok sektörü zorladığını belirten Gök, enflasyonla mücadelede üreticiyi destekleyen, yatırım ortamını güçlendiren ve istihdamı artıran uygulamaların öncelikli olması gerektiğini kaydetti. Ekonomik büyümenin ancak üretim kapasitesinin artırılmasıyla kalıcı hale gelebileceğini vurguladı.

Açıklanan enflasyon verilerinde bazı harcama gruplarında yaşanan fiyat artışlarının vatandaşın günlük yaşamına doğrudan yansıdığına işaret eden Gök, ekonomik politikaların nihai hedefinin toplumun alım gücünü artırmak olması gerektiğini söyledi. Vatandaşın refah seviyesinin yükseldiği, esnafın ve üreticinin ekonomik olarak güçlendiği bir tablonun gerçek başarı göstergesi olacağını belirten Gök, hukuk güvenliği ile ekonomik istikrarın birbirini tamamlayan iki temel unsur olduğunu ifade etti.

Tema Tasarım | Osgaka.com