height="132" />
JÜLİDE ATEŞ İLE 40’IN 40. BÖLÜM ÖZEL KONUĞU DEMET AKBAĞ OLDU

JÜLİDE ATEŞ İLE 40’IN 40. BÖLÜM ÖZEL KONUĞU DEMET AKBAĞ OLDU

ABONE OL
Oca 15, 2021 17:44
JÜLİDE ATEŞ İLE 40’IN 40. BÖLÜM ÖZEL KONUĞU DEMET AKBAĞ OLDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Usta oyuncu Demet Akbağ, Haber Global ekranında ilgiyle izlenen ‘Jülide Ateş ile 40’ programında Jülide Ateş’in sorularını yanıtladı.

Programın 14 Ocak Perşembe akşamı ekrana gelen 40’ıncı bölümünün özel konuğu olarak ekrana gelen Demet Akbağ, Ateş’in kariyeri ve özel hayatıyla ile ilgili sorularına samimiyetle yanıt verdi.

‘Akrep’ dizisi ile uzun süre sonra ekranlara dönen ve ilk kez bir dramada rol alan Akbağ; tiyatro sahnesinden, televizyon ekranına, ardından sinemaya uzanan kariyerinin mihenk taşlarını 40 soru ile seyirciyle paylaştı.

İşte keyifli ve eğlenceli sohbette öne çıkan satır başları…

‘BİR DEMET TİYATRO’DA EN ÇOK GÜLDÜĞÜM KARAKTER FERİŞTAH’

İdolünün hocası Yıldız Kenter olduğunu söyleyen Demet Akbağ, Bir Demet Tiyatro’da en çok güldüğü karakterinin Feriştah olduğunu, Lütfiye sahnelerini çekerken sık sık güldükleri için çekimleri defalarca durduklarını anlatırken o günlere gitti… Kendisine gelen televizyon teklifi ile kimlerle yolunun kesiştiğini, kendi  adı konularak ortaya çıkan “Bir Demet Tiyatro” efsanesenin nasıl doğduğunu anlattı.

‘SEYİRCİYLE GÖZ GÖZE OLMAYI ÇOK ÖZLEDİM’

Jülide Ateş’in “Tiyatroyu özlediniz mi sorusuna” sevenlerini mutlu edecek bir yanıt veren Akbağ: “Tam sahneye dönmek isterken dünyamızın çivisi yerinden oynadı. Provalara başlamak üzereydik. Çok özledim seyircinin nefesini hissetmeyi, sahnede seyirciyle göz göze olmayı… Epey uzun bir ara olmuştu. Sözüm söz, bu tatsızlık bitince seyircinin sinema ve tiyatro salonlarına dolacağına inanıyorum; önümüzdeki sene sahnede olabilirim” dedi.

‘EYVAH EYVAH SAYESİNDE BİR KARDEŞ KAZANDIM’

Sahne ve sinemasının usta Demet Akbağ, Ata Demirer’i anlatırken: “Eyvah Eyvah’ta kardeş kazandım. Ata’yı tanırdım, severdim ama, film çalışması sırasındaki yakınlaşmamız bizi abla kardeş, arkadaş, dost yaptı. İyi ki de oldu. Meslektaşım, arkadaşım, kardeşim, zaman zaman özleyip sadece sesini duymak için aradığım, benim için çok özel biridir Ata” dedi…

‘ADİL BİR KAYINVALİDE OLURUM’

Demet Akbağ; Jülide Ateş’in “Kayınvalideliğe hazır mısınız?” sorusunu ise “Henüz erken. Ama, anlayışlı olurum, kadın tarafından bakarım hadiseye, oğlumu kayırmam kollamam, bana öyle geliyor…” şeklinde yanıtladı.

‘KAVUK ALMAK GİBİ BİR BEKLENTİM YOK!’

JÜLİDE ATEŞ: Demet Akbağ Dümbüllü’nün kavuğunu ister miydi?

DEMET AKBAĞ: Benim zaten İsmail Dümbüllü adına verilen 2 ödülüm var. Kavuk meselesine gelince oradaki durum şöyle: Münir Özkul’un, ustanın kendinden sonraki kuşağa devretmek istediği, bu kavuk bende kalmasın, benden sonraki genç erkek oyunculara gitsin dediği…  Malum o bir kavuk ve bir erkek komedyene yakışır, bence de öyle de devam edecek; öyle bir beklentim yok!

JÜLİDE ATEŞ: Yılmaz Erdoğan Demet Akbağ ile tanışmasaydı BKM olur muydu?

DEMET AKBAĞ: Olurdu. Belki başka bir yolla, başka bir oyunla, belki aynı oyunla, belki o sene değil belki 6 ay, belki 1 sene sonra… İnsanların içinde bir amaç, yeteneğiyle beraber bir arzu varsa bu ama öyle ama böyle çıkar ortaya…

‘KURALLARIM YOK AMA KURAL UYGULAYACAĞIM ROLLER TEKLİF EDİLMEDİ!’

JÜLİDE ATEŞ: Demet Akbağ’ın oyunculukta hangi kuralları var?

DEMET AKBAĞ: Kuralları ben değil, beni seven seyirci koyuyor. Ben ailenin kızıyım, ailenin annesiyim, ablasıyım. Kurallarım yok ama, o kuralları uygulayacağım roller de teklif edilmedi! Düşünüyorum da hangisi bazı kuralları aşacak işler yapardı? Yapsa yapsa Feriştah yapardı. Karakter oyunculunda, farklı konumlandığınızda seyircinin beklentisi öyle oluyor. Dünya çapında starlar böyle sahneler çektiği zaman alkışlıyoruz, bizim Türk gelenek, aile yapımıza bazı sahneler ve bazı durumlar hali hazırda aykırı olduğu için tuhaf karşılanıyor. Hele komedyenlerden bu beklenti hiç yok. Ama hiç şikayet etmedim, ben bulunduğum konum ve durumdan memnunum.

‘SANSÜR SANATIN RUHUNA AYKIRI’

JÜLİDE ATEŞ: Demet Akbağ sanat hayatında sansüre uğradı mı?

DEMET AKBAĞ: Ben uğramadım, benim oynadığım bir oyun sansüre uğramadı. Ama tabii ki çok fazla sansürle alakalı, yanlış kararlar verilerek sansürlenen, kalkan oyunlara tanıklık ettik, oyun ya da film… Sanatın dinamiğine, ruhuna aykırı sansür. Özgür olmalı sanat. Benim başıma gelmedi ama, gücümüz yettiğince sendika olarak da, sendikalı olmak da gerekmiyor bunun için; bütün meslektaşlarımın aynı görüşte olduğunu söyleyebilirim. Sansür sanatın ruhuna aykırı!

KENDİSİNE HAUTE COUTURE KARAKTERLER YAZILAN OYUNCU

Jülide Ateş, Türkiye’nin en ünlü yönetmenlerinin, Akbağ’ı düşünerek ona özel senaryolar, karakterler yazdıklarını da söyledi. Demet Akbağ, Sermiyan Midyat’ın babaannesinin hikayesi olan ‘Hükümet Kadın’ın, Çağan Irmak’ın Nadide Hayat’ının ve Ata Demirer’in Firuzan’lı Eyyah Eyvah’larının nasıl ortaya çıktığını da anlattı.

‘AKLI BAŞINDA YAŞLANMAYI DİLİYORUM’

JÜLİDE ATEŞ: Demet Akbağ’ın gelecek planlarında neler var?

DEMET AKBAĞ: Çok da plan yapmamak lazım çünkü tutmuyor. Bizi neyin beklediğini bilmiyoruz, hayat bazen hüzünlü, bazen güzel… Ne olur biter bilmiyorum ama, herkes gibi kendim için iyi şeyler diliyorum. Aklı başında yaşlanmayı diliyorum, oğlumla birlikte olmayı diliyorum, oğlumun kendine güzel bir hayat kurduğunu görebilmeyi diliyorum, sevdiği mutlu olduğu işi yapmasını ve o işten ekmeğini kazanmasını görmeyi bekliyorum; en büyük hayalim… Gücüm fiziğim sağlığım yettiği sürece de mesleğimi yapmak istiyorum. Sevdiklerimin mutlu olmasını ve onların kötü gününü görmek istemiyorum, herkes gibi benim de dileklerim aynı…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.