İsrail basınında yer alan haberlere göre, Tel Aviv yönetiminin Gazze Şeridi, Batı Şeria, İran, Lübnan, Suriye ve Yemen’i kapsayan 6 cephede yeni askeri saldırılara hazırlandığı öne sürüldü.
Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump ile Washington’da gerçekleştirdiği görüşmenin ardından İsrailli yetkililerle “hassas bir güvenlik toplantısı” yaptı. Netanyahu’nun bu görüşmede, ABD ile İsrail’in söz konusu bölgelerde askeri operasyonlara devam edilmesi konusunda mutabakata vardığını aktardığı iddia edildi.
Haberde, İsrail ordusunun bazı bölgelerde eş zamanlı, bazı bölgelerde ise aşamalı askeri operasyonlar için hazırlık yaptığı belirtildi.
Öte yandan İsrailli yetkililerin, İran’da artan ekonomik protestoları yakından izlediği ancak mevcut protesto dalgasının tek başına İran yönetimini devirecek güçte olmadığı değerlendirmesinde bulunduğu kaydedildi.