DOLAR 32,3884 0.21%
EURO 35,0912 -0.03%
ALTIN 2.324,890,25
BITCOIN 2280263-0,52%
Elazığ
15°

KAPALI

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ KURULU TOPLANTISI YAPILDI

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ KURULU TOPLANTISI YAPILDI

ABONE OL
Ara 20, 2020 01:01
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ KURULU TOPLANTISI YAPILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi süreci nedeniyle yapılan uzaktan eğitim çalışmalarını değerlendirmek, ilçelerimizde Okulum Temiz projesine katılımın değerlendirilmesi ile yapımı devam eden veya programa alınan okul binalarının iş ve işlemlerini görüşmek üzere İlçe Milli betmatik Eğitim Müdürleri Kurulu Maden ilçemizde Milli Eğitim Müdürü Feyzi GÜRTÜRK’ün başkanlığında bir araya geldi.

10 İlçemizin İlçe Müdürlerinin katıldığı toplantıya başkanlık eden Milli Eğitim Müdürü Feyzi GÜRTÜRK 2020 yılının tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde salgın hastalık nedeniyle sıkıntılı geçtiğini ifade ederek;

“Eğitim yöneticileri olarak yaşanan pandemi sürecinde çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin sağlıklı eğiti ortamlarında olmaları için tüm tedbirleri hep beraber alarak yüz yüze eğitime devam ettik. Ancak artan vakalar karşısında Bilim Kurulu’nun da tavsiye kararı üzerine 1. Ara Tatilin hemen ardından yüz yüze eğitime 4 Ocak 2021 tarihine kadar ara vererek uzaktan eğitim çalışmalarımızı sürdürme kararı alındı.

Uzaktan eğitim sürecinin beraberinde bir takım zorluklar getirdiğini, hem öğrencilerimiz hem de öğretmenlerimiz açısından sağlıklı bir eğitim ortamı için daha yoğun bir çalışmanın içerisine girmemiz gerektiğini biliyoruz.

Öncelikle Elazığ genelinde açtığımız 122 EBA Destek Noktası ile televizyon veya internet bağlantısı olmayan çocuklarımız için uygun eğitim ortamları hazırladık.

Bakanlığımızın desteği ile gönderilecek olan tabletler kısa s üre içerisinde öğrencilerimize ulaştırılacaktır.

Valiliğimizin koordinasyonu ve himayesinde Elazığ Belediyesi, kamu kuruluşları ve bazı STK’ların ihtiyacı olan öğrencilerimiz için tablet bağışları devam ediyor.

Bu süreci çocuklarımız için rahat kılmak için eğitim yöneticileri olarak her türlü tedbiri almanızı, tüm okullarımızdaki bilgisayarları ve sınıflardaki akıllı tahtaları canlı ders uygulaması için çocuklarımızın hizmetine sunmanızı istiyorum.

Şu an Okulum Temiz Projesi kapsamında 425 resmi okulumuzdan 365’i bağımsız denetçilerin denetimi sonucunda belge almaya hak kazanmış, kalan okullarımızın değerlendirme süreci ise devam etmektedir.

Deprem nedeni ile hasar gören veya yıkılan okullarımızın yerine yenileri hızla yükseliyor. Hem hayırseverlerimizin katkısı, hem de Bakanlığımızın ve Valiliğimizin desteği ile yıkılan okullarımızın yerine daha modern eğitim binalarımız inşallah kısa süre içerisinde öğrencilerimizin hizmetinde olacaktır. Bu kapsamda ilçelerimizdeki ihtiyaçlar da tespit edilerek yatırım programımız içerisine alınmıştır.

Ayrıca kırsalda görev yapan öğretmenlerimizin barınma ihtiyaçlarını çözmek için 4 ilçemizdeki 40 daireli öğretmen lojmanlarımızda hızlı bir şekilde yükselmeye devam ediyor.

Değerli İlçe müdürlerimizle bundan böyle her ay bir ilçemizde bir araya gelerek, hem yaptığımız çalışmaları değerlendirecek hem de ilçelerimizin talep ve ihtiyaçlarını yerinde tespit etmiş olacağız” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.