DOLAR 32,3830 0.19%
EURO 35,0862 -0.02%
ALTIN 2.324,390,23
BITCOIN 2272078-0,82%
Elazığ
15°

KAPALI

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

HÜDAPAR’dan FRANSA’ya SERT PROTESTO

HÜDAPAR’dan FRANSA’ya SERT PROTESTO

ABONE OL
Eki 23, 2020 16:04
HÜDAPAR’dan FRANSA’ya SERT PROTESTO
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Elazığ İl Başkanlığı, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un İslam düşmanlığı içerikli açıklamalarını protesto etti.

Elazığ Ööğretmenevi  önünde bir araya gelen partililer adına açıklama yapan HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, Avrupa’da İslam’a ve Müslümanlara yönelik ayrımcılık ve engellemelerin fiziki saldırılara ve aleni bir düşmanlığa dönüştüğünü söyledi.

Fransa’nın kendi vatandaşı olan Müslümanları haklarından mahrum ettiğini ifade edenKavaklı, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un açıklama ve uygulamalarıyla İslam’a karşı olan kin ve nefretini artık aleni bir savaşa dönüştürdüğünü ifade etti.

Fransa’nın hem insanlığa hem de İslam’a karşı sicilinin bozuk olduğunu belirten Kavaklı açıklamasında; “Fransa son iki asırda başta Cezayir olmak üzere Afrika’nın birçok ülkesinde İslam topraklarını işgal ve talan etmiş, yüzbinlerce Müslümanı katlederek soykırım uygulamıştır. Şu andaki refah ve zenginliğini halen sömürmekte olduğu İslam topraklarına borçludur. Müslümanlar bunların hiçbirini unutmuş değildir. Fransa halen bunların hesabını vermemiştir.

Aynı şekilde önceden sömürgesi olan Benin, Burkina Faso, Gine, Fildişi Sahili, Mali, Nijer, Senegal, Togo, Kamerun, Orta Afrika Cumhuriyeti, Çad, Kongo, Ekvator Ginesi ve Gabon gibi Afrika ülkeleri Fransa’ya hala sömürge vergisi ödeyen ülkelerdir” şeklinde konuştu.

“Fransa’nın “terör ve aşırılıkla mücadele” adı altında Müslümanlara her türlü baskı ve ayrımcılığı yaptığını söyleyen Kavaklı, Macron’un ‘Fransa Müslümanı’ adıyla kendilerine göre bir Müslüman tipi oluşturmaya çalıştığını ifade etti.

Kavaklı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bütün bunlar İslam ve Müslümanlara açılan topyekün bir savaştır. Avrupa ülkelerinde Müslümanlara mal edilmeye çalışılan şaibeli saldırılar, İslam’ı Batı’da yok etme projesinin bir parçasıdır.

Avrupa ve Fransa, İslam’a karşı açtığı bu savaşı kazanamayacaktır. Aziz İslam’a karşı mücadele etmeye çalışanlar, dün olduğu gibi bugün de kaybedenlerden olacaktır.

İzzet ve İrade sahibi İslam ülkeleri, Fransa’nın bu İslam düşmanlığına karşı mutlaka harekete geçmeli, dünya genelinde Müslümanların hak ve hukukunu koruyacak bir mekanizma mutlaka kurulmalıdır.

Başta Fransa olmak üzere Avrupa’da artışa geçen İslam düşmanlığını lanetliyoruz.

Avrupa İslam’a gebedir. Bir gün mutlaka bu kutlu doğum gerçekleşecektir.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.