height="132" />
HOŞGELDİN ŞEHRİMİN YAZARI: MURAT ALP

HOŞGELDİN ŞEHRİMİN YAZARI: MURAT ALP

ABONE OL
Nis 2, 2021 12:29
HOŞGELDİN ŞEHRİMİN YAZARI: MURAT ALP
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edebiyat dünyasına ileriki yıllarda adını nakkaşlayacak çocukluğumun arkadaşı Murat ALP…

Keban Barajının bize sunduğu; sular akar, gönüller coşar, su ile berraklaşır gözyaşlarımız, umutlarımız, hayallerimiz ve sevinçlerimiz şiarıyla büyüyen serpilen ve olgunlaşan genç bir edebiyatçı. Güler yüzü hiçbir zaman eksik olmamıştır. Belki de içinde kopan fırtınalara inat”Hadi ordan, ben gülümsemelerime gömdüm her şeyi” dercesine hayata bağlı ve bir o kadar da öz verili ve çalışkan, hayatını satırlarına sığdırmaya çalışan önemli bir değer.

Elazığ doğumlu olan yazarımızın babası DSİ’den emekli Mehmet Alp, annesi ev hanımı Şükran Hanım’dır. Okuma aşkı babasından gelir Murat’ın. Sevgili Mehmet ALP amcamız ki gözleri güler her zaman, çağın insan parsellediği debdebeli hayata inat. Mehmet ALP amcamızla muhabbet etseniz, kaç ansiklobedi bilgisi çıkar bilemem!?Babam Nusret Özgen ile dünyayı farklı bakış açılarıyla algılasalar da “Aynı bakış açısıdır aslında Cumhuriyeti Parlatmak düşünceleri” Beraber büyümüşüz, bu derya deniz aileyle.




Kardeşim Murat ALP; işin mutfağında yetişmiş bir yazar. Kendisi halis muhlis edebiyatçı… Murat ALP Niğde Üniversitesi Edebiyat Fakültesi mezunu… Murat ALP bir süre dershane öğretmenliği yapmış, ardından MEB’e geçerek Sakarya’da göreve başlamıştır. Uzun bir süre Gaziantep Abdulkadir Konukoğlu Fen Lisesinde Edebiyat öğretmenliği yapmıştır. Ayrıca yıllarca Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Eser İnceleme Komisyon Başkanlığını başarıyla sürdürmüştür. Bu yıl itibariyle Elazığ’ımızda öğretmenliğe devam etmektedir. “Baran adında bir oğlu var.” Roman, deneme, şiir tarzında kitapları olan Murat ALP ülke çapında birçok fuar, söyleşi ve edebi etkinliklerle ismini duyurmayı başarmıştır. Kendisi TYT-AYT Türkçe ve edebiyat derslerinden de sınavlara hazırlıkta önemli çalışmalar yapmaya devam etmektedir. Aşkımın Beste’si, , Aşkımız Bize Kalsın, Kış Türküsü, Lal Aşık gibi önemli ve okunmaya değer eserleri bulunmaktadır. Kendisine ait Youtube kanalında yapmış olduğu güncel edebiyat söyleşileriyle gönül dünyamızın paslarını atmaya devam ediyor. Yazarımız “Yolumuz Türkçeden Geçiyor” konferanslarıyla YKS’ye hazırlanan binlerce öğrencimize rehberlik etmiştir ve ediyor.

Youtube kanalında; tanıtımını yaptığı Kış Türküsü romanında, hüzünlü bir hayatı cinayetle sorgulatan, eski ve yeniyi ilmek ilmek birleştiren, aşkları kışa benzeten bir bakış açısıyla, edebiyat dünyasına yeni bir soluk getiriyor. Romanında Sezai Karakoç, Cahit Sıtkı Tarancı ve Şeyh Galip gibi önemli yazarların edebi anlayışını romanın kurgusuna monte edecek kadar da engin bir bakış açısına sahip. ”Aşkımın Bestesi” romanında ise Anadolu’nun mütevazı bir köyünde destanlaşan Emir Öğretmenin hikayesini anlatıyor. Yazarımızın tüm eserlerini ve youtube kanalındaki edebi söyleşileri takip etmenizi tavsiye ederim.

O zaman Murat ALP’in diğer güzel bir eseri olan Aşkımın Bestesi gemisinde bir yolcu olalım:

Beste’ye

“Beste, seni hep ilk gördüğüm halinle hatırlıyorum.

Sen bana hep hayaldin.

Sen bana hayattın.

Seni görünce dünyalar benim olur, şarkılar söylerdim gökyüzüne,resmini çizerdim şiirlere.

N’olur üzülme, ağlama!

Dayanamam, delisi olurum ağlayan gözlerinin!

Ayrılık da aşktanmış

Hayıflanma yüreğim

Umut et kadife renkli gülüşlerle

Kavuşuruz birbirimize aminlerle

Kim bilir belki mahşerin ilk gününde”.

Kadife gülüşlerin bol olsun sıra arkadaşım. Kalemin hep gülsün.

Sağlıcakla kalın….

Prof.Dr.İNANÇ ÖZGEN

Fırat Üniversitesi

Biyomühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi

Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.