DOLAR 32,3725 0.16%
EURO 34,9560 -0.33%
ALTIN 2.324,230,22
BITCOIN 22716840,84%
Elazığ
10°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HEYBETİN DİĞER ADI: YUSUF ZİYA ARPACIK

HEYBETİN DİĞER ADI: YUSUF ZİYA ARPACIK

ABONE OL
Nis 2, 2021 12:08
HEYBETİN DİĞER ADI: YUSUF ZİYA ARPACIK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Diyarbakır’da yapacağı mitingde “Provokatif Eylemler” yapacakları iddiasıyla gözaltına alınan 17 kişi arasında, bir dönem MHP’nin efsanevi lideri Alparslan Türkeş’in yakın koruması olarak ta görev yapan Yusuf Ziya Arpacık’da bulunuyordu.

Kerkük’te, Bosna’da, Karabağ’da, Türk’ün olduğu her yerde namlunun ucuna koşan bu vatan evladı, o dönem,  tıpkı PKK’nın hedeflerinden biri olan Engin Alan gibi içeri tıkıldı. Üstelik dışarıda dolaşan ipten –  kazıktan kopma militanların cirit attığı bir dönemde. Hatta Güneydoğu’da açık açık ayaklanma seslerinin yükseldiği bir dönemde. Ha birde bu yetmemiş gibi MHP’li isimlerin şu meşhur kasetleri ile ilgili olarak ta İstanbul’da Yusuf Ziya Arpacık’ın evine baskın düzenleniyor o dönemde. Baskında evde gizli kamera düzeneklerinin bulunduğu bile iddia ediliyordu. Yani adamları tanımasak inanacağız da bu kadar akıl fikir yoksulu olunmaz gerçekten.

Peki kimdi bu Yusuf Ziya Arpacık?

1 Mayıs 1958 yılında Erzurum doğumlu.. Çocukluk yılları;  zor tabiat şartlarıyla mücadele içerisinde geçen birisi. Erzurum Gavurboğan Mahallesi’nde başlıyor O’nun ülkücülük kariyeri.  İstanbul Üniversitesi’nde Tarih Bölümünde okurken, 13 Şubat 1978’de hapse mahkûm ediliyor. Mamak, Maltepe, Samsun, Sinop, Urfa, Bursa, Sağmalcılar gibi çeşitli hapishanelerde yaklaşık on yıl kalıyor. Üstelik hapis hayatının yarısını hücrelerde geçirmek zorunda bırakılmış. Asıl hayatı ise hapisten çıktıktan sonra başlıyor. 1992 yılında Karabağ savaşında, 2003 işgaline karşı Kerkük’te görürüz O’nu. Bu arada çıkan öğrenci affından faydalanarak devam ettiği üniversiteden, 27 sene sonra da olsa tahsilini tamamlayarak diplomasını alabilmiştir.

Kendisini ‘derin milletin fedaisi’ olarak tanıtan Yusuf Ziya Arpacık 1992 yılında Karabağ’a giden gönüllü komandolardan biriydi. Tamamı Türk milliyetçi gençliğinden oluşan Rüzgâr Birliği Ordusu, 1.Karabağ Savaşı sırasında adeta bir destan yazmıştı. Aradan geçen uzun yıllara rağmen Azerbaycan topraklarının işgali gerçeğini içlerine sindiremeyen ülkücüler, Türklük ‘ün en büyük dertlerinden olan Karabağ’ı hiç unutmadı, unutturmadı. İşte Gönüllü ülkücülerden oluşan Rüzgâr Birliği Ordusu’nun efsanevi komutanı Yusuf Ziya Arpacıktı. Ankara ve Türkiye’den;  gönüllü, vatansever, yetkinlik sahibi ve entelektüellerden seçmeye çalışmışlardı bu orduyu. En dürüst, en ahlaklı ve en mertleri on binlerin arasından seçerek gönderdiler. Tam tamına 500 kişiydiler. 1992 yılında Türkiye’den gönüllü 500 kişi ile Karabağ’a gidip Ermenistan’a karşı savaşan Ermeni Askerlerin korkulu rüyası Yarbay Yusuf Ziya Arpacık ve Rüzgâr Timi’dir…

Sonra arka arkaya kitapları düşmüştür piyasaya.. Cezaevi yıllarında gördüğü işkencelerle, isimler vererek, zaman belirterek anlattığı Baş Eğmediler le başlayan serüveni kendisini bambaşka bir boyuta taşımış, dünün azılı militanı bugünün hatırı sayılır yazarları arasına girebilmiştir. Yazdığı kitaplar; Baş Eğmediler, Yol Başı, Kan Fırtınası, Gün Doğarken, Osman Batur’dur.

Yakın dövüş, stratejik savaş ve gerilla savaşı konularında hatırlı bir yeterliliğe sahip olan Yusuf Ziya Arpacık bu gün 62 yaşında olmasına rağmen hala daha kendisini yeryüzünde bulunan tüm Türklerin teşkilatlanmasına adayarak tüm dünya memleketlerini gezip, bu teşkilatlanmaları sağlayarak hayatını devam ettiriyor. Öyle ki; 3. dünya savaşı çıkarsa eğer dünya’ da ki tüm Türkleri bir gün içinde bir araya toplayabilecek güce ve saygıya sahiptir.

1978 yılından itibaren “Ülkücü Hareket” içerisinde yer alan, 10 yıl hapis yatıp, iki kez firar eden, dört kitap yazan ve “Yusuf Hoca” olarak da bilinen Yusuf Ziya Arpacık hala daha ülkücü tabanın en çok “saygı duyduğu” isimler arasında.

Siyaseten bu gün ülkücülük partisel olarak bitme noktasına gelmişse bunun nedeni basiretsiz siyasilerdir.

Ancak; bu adam var olduğu sürece kimse “Turan Ülküsünden” umudunu kesmesin.

Saygılarımla….

2.Karabağ Savaşı Çıkarsa, Uluslararası Temasları Beklemeksizin Müdahale Edeceğiz – Rüzgâr Birliği Ordusu

Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.