DOLAR %
EURO %
ALTIN 2.309,121,40
BITCOIN 22832532,18%
Elazığ
10°

AZ BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Güzergah Yanlış Yolcu Yok. Yolcu Var Araç Yok. Galericiler Sitesine Nasıl Gideyim Abi?

Güzergah Yanlış Yolcu Yok. Yolcu Var Araç Yok. Galericiler Sitesine Nasıl Gideyim Abi?

ABONE OL
May 13, 2023 11:23
Güzergah Yanlış Yolcu Yok. Yolcu Var Araç Yok. Galericiler Sitesine Nasıl Gideyim Abi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merhabalar saygıdeğer okurlarım.

Farkındayım hayli zamandır sizleri ihmal ettim ama…

E biraz da uzun kalınca böyle oldu. Neyse kavuştuk sonunda.

Efendiiiim!

Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz, Editörümüz Günbatımı Haber Gazetesi’nin her şeyi olan Zübeyde Duran’ın özel köşesinde yazmış olduğu yerel yazıları takip ediyorsunuzdur umarım. Yazdığı yazılar genelde o haftaya ait önem arz eden konular. Benim kaleme alacağım konularsa genellikle ilimizde olup biten her şeyle alakalı olacaktır. Bundan emin olabilirsiniz.

Bu hafta ki ilkyazımda ne yazayım diye düşünürken E bari nicedir kafamı karıştıran bir konuyu yazayım dedim.

Efendim tüm Elazığ Halkı olarak yeri geldikçe yeni yapılan Galericiler Sitesi’ne gidip geliyoruz. Özel arabası olan kendi arabasıyla gidiyor.

Aracı olmayan ya?

Toplu taşıma araçlarını kullanmak isteyen vatandaşlarımız ne yapıyor peki?

Güzergâhı biliyorlar mı?

Bilirler belki de fakat bu güzergâhtan benim kadar rahatsız olan var mıdır?

İşte ben onu bilmiyorum.

Aslında vatanın ve de milletin milli giderlerini düşünmeyenler için son derece zevk-ü sefa içinde sağı solu temaşa ederek seyahat ediyoruz. Ama konuya bir de, lüzumsuz işler genel müdürü olan benim gözümle bakınca eminim ki, yani umuyorum ki siz de rahatsız olacaksınız.

Şimdi Galericiler Sitesi’ne buradan giderken Elazığ Belediyesi’nin tahsis ettiği bir belediye otobüsünü kullanmak zorundasınız. Yani Galericiler Sitesi’ne tahsis edilmiş olan bir minibüs hattı şu an için bulunmuyor. Üstelik iki saatte bir otobüs seferi var. Buraya hangi saatte otobüs seferi olduğunu merak eden vatandaşlarımız duraklarda ki bilet gişelerinden öğrenebilirler.

Geçenlerde buraya gitmek için saat tam 13.00’da Doğu Kent Minibüs Durağı önündeki otobüs durağına gittim. Meğerse bu saatte otobüs seferi yokmuş. Tam bir saat otobüsün gelmesini bekledim durakta. Haliyle saat 14.00’da otobüsümüz teşrif ettiler. Biz de malum Galericiler Sitesi’ne gitmek için otobüsümüze bindik ve yola koyulduk. Önce Atatürk Heykeli önündeki durağa sonra Kız Meslek Lisesi önü derken İstasyon Caddesi, Olgunlar, Sürsürü, Güney Çevre Yolu eeee.

Buraya kadar her şey normalde anormal olan ne peki?

Buraya kadar bir sorun yok. Sorun yolculukla birlikte başlıyor… Yolcu sayısı sadece ve sadece dört.

Neden peki?

Güzergâhtan olmasın sakın?

Elazığ Belediyesi, meclisi ve trafik akışından sorumlu ( sorunlu ) daire müdürü ya da başkanı; kimsin, nerelisin, inancın nedir, adın sanın nedir çok da önemli değil. Size tevdii edilen bu görevi halk adına halk için yapacağınızı umut ederek, göreviniz de başarılar diliyorum, saygılar sunuyorum.

Elazığ’ın yerlisi iseniz zaten Elazığ’ın yapısını az çok bilirsiniz, yok değilseniz çevrenizden arkadaşlarınızdan, danışmanlarınızdan sorarak öğrenme şansınız olur.

Elazığ’da diğer güzergâhlara baktığımızda Halk Otobüsleri Sabah: 06’dan Akşam: 23’e kadar sefer yapan ve her sefer arasında takribi 30 dakikalık bir zaman dilimi olan bir akış, toplam saat miktarı ile zaman aralığını hesapladığınız zaman ortalama 35 sefer gidiş 35 sefer de geliş olmak üzere toplam: 70 sefer yapmaktadır.

Elazığ’dan Galericiler Sitesi arasındaki mevcut güzergâhta. Olgunlar ve Sürsürü mahallelerimiz bulunmakta. Ancak bu güzergâh o kadar yanlış seçilmiş ki yolcusu yok. Çalışma koşulları, şoför ve çalışan mesaisinin ve araç masraflarını göz önüne aldığınızda bir hayli külfet.  Ama asıl mesele bu değil. Gerek araç sahibi kaptanlarımız gerekse halkın bu konuda bir şikâyeti yok.

Ama!

Size önerim devletin makam arabası ile değil (…! ) Ben sizi alayım Galericiler Sitesine kadar Halk Otobüsüyle gidip gelelim kendiliğinizden “bu ne hal yahu…!” demez iseniz ben ne olayım. Odada oturarak bu durumların tespitini yapmanızın mümkün değildir. Sizinde aynı kanaate olduğunu düşünüyorum. Ne dersiniz.?.

Çünkü..; bu sorunları yerinde bizzat görerek yaşayarak ve kendi kendiniz ile EMPATİ yaparak tespiti mümkün olan ve GERÇEKÇİ, VİCDANİ, İNSANI, ÖN YARGISIZ  bir yaklaşımla bu işlemlerin çaresinin bir an önce yapılması gerektiğini anlarsınız.

Araç sahiplerinin, yolcuların hem ekonomilerini, hem de hangi şartlarda çalıştıklarını yerinde görerek bir karara varmak; İNSANİ ve de  VİCDANİ BİR GÖREV OLSA GEREKTİR diye düşünüyorum..

Ama sizleri bilmem…?

Öyle konuyu ortaya atıp inciğini cıncığını mıncıklayıp da, bir çıkış yolu, bir öneri sunmadan yazıyı kesmek olmaz. Bu konu için çok basit bir önerim var.

Sonuç olarak; Her gün Galericiler Sitesi’ne ulaşım karmaşık yapısıyla da olsa devam etmektedir.

Elazığ’ın oto pazarına açılan kapısı olan Galericiler Sitesi’nin ulaşımını kolaylaştırmak için buraya çalışan hattın yeniden düzenlenmesi gerekmektedir. Galericiler Sitesi’ne otobüs ve minibüslerle de ulaşım sağlanmalıdır.

Düzenleme istememizin nedeni Galericiler Sitesi’ne olan ulaşımın sık seferlerle düzenlenerek verimli ve düzenli bir ulaşım yönetimi sağlanmasıdır. Galericiler Sitesi –Şehir Merkezi arası en azından saat başı çalışan gövde hatta dönüştürülmelidir.

Bu otobüsümüz Olgunlar güzergâhından Ataşehir’e doğru yönelse İmam Efendi Bulvarı’ndan Hazardağlı Kavşağı’na çıksa buradan Tofaş Kavşağı’na doğru dönse ve kavşaktan bir alt yola girip Güney Çevre Yolu’na doğru ilerlese daha iyi olmaz mı peki?

En azından dört yolcu değil de kırk yolcu ile çalışır hale gelmez mi bu hat?  Ve bu sayede yolcu sayısı arttığına göre de seferler her saat başı olarak düzenlenemez mi?

Bilmiyorum, benim için çok da önemli değil ama saygı duyuyorum, hangi dinden, hangi inançtan, hangi ırktan, hangi siyasetten olursanız olun İNSANLIĞINIZI, AHLAKINIZI, DEĞER YARGILARINIZI ve HALKI UNUTMAYINIZ. Yapacağınız her iyi ya da kötü şeyler sizi TARİHE TAŞIYACAKTIR.  Ya TEŞEKKÜR EDİLECEK ya da KÜFÜR İLE ANILACAK SINIZ.  Ama Hiç kimse küfürle ve kötü olarak anılmak istemez Değil mi..?

En azından ben böyle biliyorum..

Hiç bir karar da KUTSAL değildir, Değiştirilemez halk yararı gözetilerek yeniden gözden geçirilemez DEĞİLDİR.

Halk için orada olduğunuzu unutmayın,,,

SAYGILARIMLA…….

Yazarın Tüm Yazılarını Görmek İçin TIKLAYINIZ

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.