DOLAR 32,3799 0.16%
EURO 34,9914 -0.28%
ALTIN 2.324,310,22
BITCOIN 22904932,13%
Elazığ
12°

KAPALI

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

FKA YÖNETİM KURULU TOPLANTISI TUNCELİ’DE YAPILDI

FKA YÖNETİM KURULU TOPLANTISI TUNCELİ’DE YAPILDI

ABONE OL
Kas 27, 2020 17:03
FKA YÖNETİM KURULU TOPLANTISI TUNCELİ’DE YAPILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fırat Kalkınma Ajansı Kasım Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, Tunceli Valiliği’nin ev sahipliğinde Ajans Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Elazığ Valisi Erkaya YIRIK başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya; Yönetim Kurulu Üyeleri Malatya Valisi Aydın BARUŞ, Tunceli Valisi Mehmet Ali ÖZKAN, Bingöl Belediye Başkanı Erdal ARIKAN, Elazığ Belediye Başkanı Şahin ŞERİFOĞULLARI, Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet MAÇOĞLU, Bingöl İl Genel Meclisi Başkanı Hasan BASATEMUR, Elazığ İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim ŞERBET, Tunceli İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin ARSLAN, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan ARSLAN, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata SADIKOĞLU, Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zeynel AÇIKGÖZ ve Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap YOĞUNLU katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Dönem Başkanı ve Elazığ Valisi Erkaya YIRIK, şu ifadeleri kullandı; “Malumunuz, toplantılarımızı müteakip defalar farklı destinasyonlarda, vilayetlerde gerçekleştiriyoruz. Bugün de doğasıyla, coğrafyasıyla, insanıyla, gerçekten güzel, güzide bir vilayetimizdeyiz, Tunceli’deyiz. Fırat Kalkınma Ajansı, kanundan aldığı yetkiyle malumunuz Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerimizin üretim, yenilikçilik, iç ticaret kabiliyetlerini arttıracak, fiziki ve hizmet alt yapılarını güçlendirecek, Bingöl ve Tunceli illerinde tarıma dayalı sanayiyi geliştirecek, Yukarı Fırat Havzası Elazığ ölçeğinde turizmin markalaşması ve turistik destinasyonların geliştirilmesine katkı sağlayacak, fiziki ve hizmet altyapılarının geliştirilmesi amaçlanarak, bölgemizde turizm ve sanayi alanında önemli eksiklerin giderilerek, toplamda 22 Milyon TL’lik bir yatırım katkısı ile 16,5 Milyon TL’lik Kalkınma ajansı desteği gerçekleştirilecek ve bu süreçten illerimize katkı sağlanacak. Yine bugün görüştüğümüz konular arasında, 2020 yılında ajansımızın fizibilite destek programı kapsamında başvuru yapılan projelerimizin değerlendirme sonuçları ele alınacak, 2020 yılında yine bu yıl içerisinde Elazığ sertifikalı fide üretim merkezimizin onaylanması ve görüşülmesi, bilgilendirilmesi gündemimizde olacak. Aynı zamanda son günlerde, son haftalarda pandemik salgının artışı dolayısıyla vatandaşlarımızın, devletimizin, bakanlıklarımızın, gerek İçişleri Bakanlığımızın, gerekse Sağlık Bakanlığımızın göndermiş olduğu tüm genelgelere uygun hareket ederek; Maske, Mesafe ve Musluk 3 M olarak adlandırılan kurallara azami riayet ederek, salgının yönetimi, bulaşının azaltılması noktasında, vatandaşlarımızın, insanlarımızın, hemşehrilerimizin azami riayet etmesini istirham ediyoruz. Bunu da burada bir vesile hatırlatmış olalım. Ümit ediyoruz ki, milletimiz, devletimiz, ülkemiz bu salgın illetinden en kısa sürede kurtularak insanlarımızın canlarının yanması artık bir son bulur ve pandemi öncesindeki güzel günlere inşallah tekrar döneriz”.

Toplantı, gündemde olan konuların görüşülüp karara bağlanmasıyla sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.