DOLAR %
EURO %
ALTIN 2.299,360,97
BITCOIN 22916341,28%
Elazığ
11°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN ENGELLİ OLDU

FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN ENGELLİ OLDU

ABONE OL
Ara 4, 2020 17:45
FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN ENGELLİ OLDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. Şükrü Mehmet Turan, Dünya Engelliler Günü nedeniyle engellilerin yaşadığı fiziksel engellere dikkat çekmek amacıyla tekerlekli sandalyede bir gün geçirdi.

İzmir’de görev yapan Dr. Şükrü Mehmet Turan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında farklı bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Kliniğinden tekerlekli sandalyeye binen Dr. Turan, 100 metre uzaklıktaki markete alışveriş yapmaya gitti. Sosyal deneyi sırasında türlü zorluklarla karşılaşan Dr. Turan, “Kaldırım ve sokaklardaki fiziksel engeller bizim için fazlasıyla eziyet oldu. Zincir marketin giriş ve çıkış rampası olmaması nedeniyle de bir hayli zorlandık. Ortopedik engelli olup tekerlekli sandalye ile yaşamını sürdüren vatandaşlarımız bizim yaşadığımız sorunları her gün yaşıyor” dedi.

“Farkındalık yaratmak adına kısa süreli engelli oldum” diyen Dr. Turan, “Kliniğimizden çıkıp yakındaki bir zincir markete alışverişe gittim. Öncelikle kaldırımda ilerlememiz çok zor oldu. Kaldırımdaki dubalar ve firmaların reklam bayrakları kaldırımda ilerlememizi çok zorlaştırdı. Kaldırımdan inmek ve karşıya geçmek bizim için ciddi bir eziyet oldu Kaldırımdan inerken tekerlek su kanalına takıldı. Market girişinde rampa olmadığı için markete giremedik. İki kişi beni sandalye ile kaldırarak beni markete soktular. Marketin içinde de bizi bekleyen sorunlar vardı. Market koridorları çok dardı. Bu yüzden market içinde hareket etmekte zorlandım. Rafların da en üst seviyesine ulaşmak da zorluk çektim. Market çıkışında da ne yazık ki tekerlekli sandalye kullanan engellilerin kullanabileceği bir rampa yoktu. Yine iki kişinin yardımıyla marketten çıkabildim” dedi.

Duyarlı Olmalıyız

Engelli vatandaşlarımızın kaldırıma çıkabilmeleri için yapılan rampaların önüne araçların park ettiğini tespit ettiklerini anlatan Dr. Turan, “Yorucu ve maceralı bir gün geçirdik. Ortopedik engelli olan ve tekerlekli sandalye kullanması gereken bir vatandaşımız adına empati yaptık. Bugünün vesilesi ile tüm kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşların engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için gereken önlemleri almalarını istiyorum. Umarım bir kıvılcım yakabilmişizdir. Çevremizdeki engelli vatandaşlarımıza yönelik daha duyarlı olmalıyız” diye konuştu. (BSHA- Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.