Elazığ’da 19-23 Ekim 2026 tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Su Ürünleri Zirvesi, sektör temsilcilerini, yatırımcıları ve uluslararası katılımcıları bir araya getirecek. Zirvenin açılışı, 20 Ekim Salı günü saat 10.00’da Akgün Otel’de gerçekleştirilecek.
Elazığ, su ürünleri sektörünün uluslararası buluşmalarından birine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. “Fırat’tan Dünyaya, Ticaretin Yeni Rotası” sloganıyla düzenlenen Uluslararası Su Ürünleri Zirvesi, kentte sektörün geleceğine yönelik önemli temaslara zemin hazırlayacak.
19-23 Ekim 2026 tarihlerini kapsayan organizasyonun, su ürünleri alanında faaliyet gösteren sektör temsilcileri ile yatırımcıları bir araya getirerek ticari iş birliklerinin geliştirilmesine katkı sunması hedefleniyor. Organizasyon kapsamında 19 ülkeden katılımın yanı sıra işletmeler arası ikili iş görüşmeleri (B2B), küresel iş birliği ve yatırım fırsatları ile teknik geziler ve saha deneyimlerinin yer alması planlanıyor.
Zirvenin Açılışı 20 Ekim’de
Zirvenin resmi açılışı, 20 Ekim Salı günü saat 10.00’da Elazığ Akgün Otel’de yapılacak. Etkinliğin, Fırat Havzası’nın su ürünleri potansiyelinin tanıtılmasına ve Elazığ’ın uluslararası ticaretteki konumunun güçlendirilmesine katkı sağlaması bekleniyor.
ANASUMDER, Elazığ Kent Konseyi ve Aqua Life of Türkiye Publishing Group iş birliğiyle gerçekleştirilen zirve, su ürünleri sektöründe yeni pazarların oluşturulması ve uluslararası bağlantıların geliştirilmesi açısından önem taşıyor.

Elazığ’ın Su Ürünleri Potansiyeli Ön Plana Çıkacak
Fırat Nehri ve bölgedeki su kaynaklarıyla su ürünleri yetiştiriciliği açısından önemli bir potansiyele sahip olan Elazığ’da düzenlenecek zirvenin, kentin sektördeki üretim gücünü ve yatırım olanaklarını uluslararası platformda gündeme taşıması amaçlanıyor.
Beş gün sürecek organizasyonun, Elazığ’ın ekonomik ve ticari ilişkilerine katkı sunmasının yanı sıra su ürünleri sektöründe yeni iş birliklerinin kurulmasına da kapı aralaması bekleniyor.
