Ana Sayfa Elazığ Haberleri 30 Mart 2026 123 Görüntüleme

Elazığ’da Kadın Girişimcilere Dijital Atılım: Yapay Zeka Destekli Eğitim Başladı

Elazığ İş Kadınları Derneği ile Fırat Kalkınma Ajansı iş birliğinde, girişimci kadınları dijital dünyaya taşıyacak önemli bir program hayata geçirildi. “Yapay Zeka Destekli Dijital Pazarlama ve E-Ticaret Kapasite Geliştirme Programı” kapsamında 35 kadın, kapsamlı bir eğitim sürecine başladı.

Program çerçevesinde katılımcılar; dijital pazarlama, e-ticaret, veri analitiği ve yapay zeka destekli içerik üretimi gibi alanlarda 45 saatten fazla uygulamalı eğitim alacak. Eğitimler, uzman isimler eşliğinde çevrim içi olarak gerçekleştiriliyor.

ELİKAD Başkanı Yasemin Açık, girişimci kadınların üretimde aktif olmasına rağmen dijital pazarlara erişimde zorlandığını belirterek, “Artık yerelde kalmayıp dijitalde de güçlü olmak zorundayız” dedi.

Program sonunda kadın girişimcilerin e-ticaret platformlarında aktif rol alması ve “Elazığ Kadın Dijital Girişimciler Ağı” ile iş birliklerinin artırılması hedefleniyor. Bu adımın, bölgedeki kadın girişimciliğine yeni bir ivme kazandırması bekleniyor.

Yorumlar

Tema Tasarım | Osgaka.com