height="132" />
ELAZIĞ’da BAKLAGİL YEM BİTKİLERİ DEMONSTRASYON ÇALIŞMALARI

ELAZIĞ’da BAKLAGİL YEM BİTKİLERİ DEMONSTRASYON ÇALIŞMALARI

ABONE OL
Oca 14, 2021 18:25
ELAZIĞ’da BAKLAGİL YEM BİTKİLERİ DEMONSTRASYON ÇALIŞMALARI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü; Yem Bitkileri üretim alanını genişleterek, üretim maliyetlerini düşürmek ve kaba yem açığının giderilmesini sağlayarak et ve süt veriminde atış sağlamak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Bu kapsamda merkeze bağlı Sarıçubuk köyünde Mehmet Emin KAPTAN’ a ait 3 dekarlık alanda, 5 çeşit yem bezelyesi (Kirazlı, Özkaynak, Taşkent, Arda ve GAP Pembesi) ile 1 çeşit mürdümük ( GAP Mavisi) ekimi yapıldı.

Fenolojik gözlemler  ile Elazığ iline uygunluğu Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli tarafından takip edilecek demonstrasyon amaçlı ekim çalışmasına; Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Kadir ATEŞ, teknik personel ve arazi sahibi katıldı.

Söz konusu çalışma sonunda, Elazığ’da baklagil yem bitkisi tarımı yapacak çiftçilere, hastalık ve zararlılara dayanıklı, verim potansiyeli yüksek çeşitler belirlenerek, tavsiye edilecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.