DOLAR 32,3302 0.22%
EURO 35,0767 -0.17%
ALTIN 2.279,730,11
BITCOIN 22819091,47%
Elazığ

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Elazığ TSO’da HES UYGULAMASINA GEÇTİ

Elazığ TSO’da HES UYGULAMASINA GEÇTİ

ABONE OL
Eyl 15, 2020 16:50
Elazığ TSO’da HES UYGULAMASINA GEÇTİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her geçen gün artan vaka sayılarından dolayı Elazığ TSO HES Kodu Sorgulama Uygulamasına geçti.

Oda tarafından yapılan yazılı açıklamada; Covid-19’un işyerlerinde yayılımını önlemek, çalışanların ve toplum sağlığını korumak ve riskli kişilerin tespit edebilmek amacıyla benzer bir kontrol sisteminin üyelerimiz tarafından da hayata geçirilmesinin faydalı olacağı inancı ile konuyu bilgilerinize sunarız denildi.

ETSO tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza gönderilen bir yazıda, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışanlar ve ziyaretçi girişlerinde uygulamaya başlanan HES Kodu bildirme ve sorgulama zorunluluğundan bahsedilmektedir. Söz konusu uygulama ile kurumda çalışan tüm personelden süresiz HES kodlarını temin etmeleri ve İnsan Kaynakları Müdürlüğüne iletmeleri istenmektedir. Toplanan HES kodları, çalışanlar sabah işe gelmeden önce e-devlet üzerinden sorgulaması yapılarak riskli uyarısı veren çalışanların giriş kartları geçici olarak iptal edilmekte ve en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilmektedir. Riskli uyarısı kalktığı zaman da çalışanların girişine tekrar izin verilmektedir.

İş veya ziyaret için gelecek kişilerden de HES kodlarını hazırlamaları istenmekte, girişte e-devlet üzerinden gerekli kontroller yapıldıktan sonra riskli bir durum olmadığı takdirde misafir ya da ziyaretçi olarak kabul edilmektedir.

Her geçen gün artan vaka sayılarından dolayı Odamız HES Kodu Sorgulama Uygulamasına geçmiştir. Covid-19’un işyerlerinde yayılımını önlemek, çalışanların ve toplum sağlığını korumak ve riskli kişilerin tespit edebilmek amacıyla benzer bir kontrol sisteminin üyelerimiz tarafından da hayata geçirilmesinin faydalı olacağı inancı ile konuyu bilgilerinize sunarız.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.