height="132" />
Elazığ Şehir Meclisi Dönem Sözcüsü Karaca Milli Muharip Uçak Yazılımı Anlaşmasının Fırat Teknokent yerine Antalya Teknokent ile Yapılmasına Tepki Gösterdi
  • Elazığ Sürmanşet Haber
  • Elazığ
  • Elazığ Şehir Meclisi Dönem Sözcüsü Karaca Milli Muharip Uçak Yazılımı Anlaşmasının Fırat Teknokent yerine Antalya Teknokent ile Yapılmasına Tepki Gösterdi

Elazığ Şehir Meclisi Dönem Sözcüsü Karaca Milli Muharip Uçak Yazılımı Anlaşmasının Fırat Teknokent yerine Antalya Teknokent ile Yapılmasına Tepki Gösterdi

ABONE OL
Haz 26, 2021 16:53
Elazığ Şehir Meclisi Dönem Sözcüsü Karaca Milli Muharip Uçak Yazılımı Anlaşmasının Fırat Teknokent yerine Antalya Teknokent ile Yapılmasına Tepki Gösterdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde Savunma Sanayi Başkanı, MSB Yardımcısı ve savunma sanayinin önemli isimleri FIRAT Teknokent’i ziyaret etmelerinin ardından Türk savunma sanayisinin önemli kuruluşlarından TUSAŞ  ile Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Antalya Teknokent arasında sözleşme imzalanmasına tepki Fırat Üniversitesi yerine Elazığ Şehir Meclisi Dönem Sözcüsü  Mehmet Karaca’dan geldi.

Geçtiğimiz günlerde Savunma Sanayi Başkanı, MSB Yardımcısı ve savunma sanayinin önemli isimleri FIRAT Teknokent’i ziyaret etmiş ve burada 5. Nesil çok rollü uçak projesi Milli Muharip Uçak’ın RKA (radarda görünmezlik) analizinde kullanılan yazılım başta olmak üzere savunma sanayii odaklı yapılmış çalışmalar hakkında kamuoyuna bilgiler vermişlerdi.  Burada verilen bilgilerin ardından yapılan bu anlaşmanın Fırat TEKNOKENT’le yapılmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak Milliyet gazetesinde çıkan bir haber  Elazığ Şehir Meclisi Dönem Sözcüsü Mehmet Karaca’nın konuya tepki göstermesine neden oldu.

Milliyet’in haberinde; Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Antalya Teknokent ile Türk savunma sanayisinin önemli kuruluşlarından TUSAŞ arasında sözleşme imzalandığı, TUSAŞ’ın 2023 yılında hangardan çıkacak Milli Muharip Uçak’ın yazılımlarını Antalya’da gerçekleştireceği duyuruldu.

Karaca açıklamasında 5. nesil MMU (Millî Muharip Uçak) için hazırlanan yazılımlar arasında  MMU’yu Hayalet Uçak formasyonuna sokacak olan RKA yazılımının Fırat Üniversitesi Teknokent’te faaliyet gösteren bir firma tarafından yapıldığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Milliyet gazetesinin haberine göre ilan edilen bu anlaşma sorulması gereken bir çok soruyu doğurmuştur.

-20 yıl öncesinde Fırat Üniversitesi yazılım anlamında Türkiye’de üniversitelerin en başında gelirken son 10 yıldır neden ortada yok ve yönlendirici değil?

-TEKNOKENT ne işe yarar? 12 yıldır aktif olmasına rağmen neden şu ana kadar yazılım firmalarını Elazığ’a getirememiştir. Türkiye’nin ilk Teknokentlerinden biri iken neden yeni kurulan İnönü, Dicle gibi Teknokentler bile gelip bizi geçmiştir? Bu durum sorgulanmakta mıdır?

-FIRAT TEKNOKENT neden şimdiye kadar savunma sanayi konusunda kümeleme çalışmalarına katılmamış, destek vermemiştir?

-Elazığ SÜHA adında savunma sanayi kümeleme derneğine sahip ikinci il olmasına rağmen neden savunmada bir elin parmağını geçemeyen sayıda firma çıkarabildik?

-Milli Savunma Bakan Yardımcısı Elazığlı olmasına rağmen neden Fırat Üniversitesi Teknokent’te yapılan RKA yazılımı bu anlaşma içerisinde yer alamamıştır?

– Savunma sanayi yatırımları üzerine çalışmalarını sıklıkla paylaşan ETSO bu yazılımdan haberdar mıydı? Gerekli lobi desteğini verdi mi?

-Mevcut insan kaynağını doğru kullanmak adına Elazığ’ın tercih edilmesi konusunda basın, bürokrasi, siyaset ve STK’lar olarak yetersiz mi kaldık?

-Henüz yazılım için yapılan anlaşma ulusal basında yoğun olarak yer alırken Elazığ’da yazılımı yapılmış olan RKA’yı Türkiye’nin gündemine taşımakta yetersiz mi kaldık?

-Şehir olarak ilgisizlik, sahipsizlik ve değerlere sahip çıkamamanın sonuçlarını mı yaşıyoruz?

En önemli soru Elazığ ve Elazığlılara.

Lobi faaliyetlerinde gücümüzü yitirdik mi? Çözüm için çalışmalarımız var mıdır?”

Fırat Üniversitesinin bu konuda ne şekilde bir açıklama yapacağı ise kamuoyunda merak konusu….

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.